Skip to main content

Σε καραντίνα η δομή της Νέας Καβάλας με εννέα κρούσματα κορωνοϊού

Η δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας τέθηκε σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού με διυπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ

Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά την αποκάλυψη 11 θετικών στον κορωνοϊό σε πρόσφυγες και μετανάστες στη δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το eidisis.gr, η δομή τέθηκε σε καραντίνα με διυπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε ήδη σε ΦΕΚ (6.10.2020, αριθμός φύλλου 4407) και ισχύ από την Τρίτη 6 Οκτωβρίου έως και τις 19 Οκτωβρίου 2020 με λήψη μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορονοϊού.

Τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου διακομίστηκαν με συμπτώματα στο Νοσοκομείο Κιλκίς μια μάνα με το παιδί της από τη δομή φιλοξενίας Νέας Καβάλας. Από τον έλεγχο προέκυψε ότι η μάνα ήταν θετική στο ιό, ενώ αμφιβόλως θετικό βρέθηκε και το παιδί της. Αντίθετα αρνητικός βρέθηκε ο πατέρας του παιδιού.

Το γεγονός σήμανε συναγερμό στη δομή καθώς η οικογένεια διαβιούσε σε μια από τις μεγάλες σκηνές όπου στη συγκεκριμένη συγκυρία διέμεναν 54 ακόμα μετανάστες ενώ συνολικά η δυναμικότητά της ανέρχεται σε 80 άτομα.

Αμέσως η διοίκηση της δομής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ξεκίνησαν την ιχνηλάτηση, ενώ επιλέχθηκε η άμεση διενέργεια rapid test (των γρήγορων τεστ) στις στενές επαφές των δυο κρουσμάτων, καθώς και σε όλα τα άτομα που διαμένουν στην ίδια σκηνή.

Από τα γρήγορα τεστ λοιπόν προέκυψαν άλλα εννέα θετικά στον κορωνοϊό άτομα εκ των 54 που υποβλήθηκαν σε έλεγχο. Από τα εν λόγω θετικά στον πρώτο έλεγχο άτομα λήφθηκε δείγμα για εκ νέου εξέταση αυτήν την φορά μοριακού ελέγχου.