Skip to main content

Σε καραντίνα ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Χάικο Μάας

Ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας μπήκε σε καραντίνα καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας από τους άντρες της προσωπικής του φρουράς

Σε καραντίνα μπήκε ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας, καθότι βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό ένας από τους άντρες της προσωπικής του φρουράς. Σύμφωνα με ένα πρώτο τεστ, ο ίδιος δεν έχει προσβληθεί από τον ιό, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο.

Λόγω του αναγκαίου αυτού περιορισμού, ο Γερμανός ΥΠΕΞ ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Ιορδανία, όπως τονίζει η kathimerini.gr, κάτι που επιβεβαιώνει τη δύσκολη φάση στην οποία έχουν μπει έχουν οι διπλωματικές σχέσεις, τη στιγμή που το φθινοπωρινό κύμα του κορωνοϊού σαρώνει ήδη την Ευρώπη.

Ενδεικτικά, την Τρίτη ανακοινώθηκε η αναβολή της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, καθότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μπήκε σε καραντίνα, ένα ακόμη χαρακτηριστικό παράδειγμα των δυσχερειών που αντιμετωπίζει η ΕΕ στην ομαλή διεξαγωγή των διακρατικών σχέσεων. Η σύνοδος κορυφής προγραμματίστηκε εκ νέου για την επόμενη Πέμπτη.