Skip to main content

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η Σκόπελος (φωτο)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρύξει τη Σκόπελο ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, λόγω της βιβλικής καταστροφής που υπέστη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρύξει τη Σκόπελο ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, λόγω της βιβλικής καταστροφής που υπέστη την Τρίτη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Επίσης, ο κ. Αγοραστός κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία.

Στο νησί έχει μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Σποράδων Νήσων, Νίκο Πλωμαρίτη. Παράλληλα, έχει κινητοποιηθεί πλήρως ο μηχανισμός της προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα.

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικού συμβούλιο του νησιού ώστε να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών που άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι.

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κήρυξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τις τοπικές κοινότητες Σκάλας και Έλους του δήμου Ευρώτα.

Οι κοινότητες επλήγησαν τη Δευτέρα από τον ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.

Φωτογραφίες: skopelos-news.blogspot.gr