Skip to main content

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Θεσσαλονίκης λόγω κακοκαιρίας

Η κήρυξη του δήμου από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έγινε για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τον δήμο Θεσσαλονίκης, της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις και παγετός) που εκδηλώθηκαν από την 04-01-2019 έως και τις 09-01-2019 στην περιοχή.

Όπως αναφέρει στην Voria.gr ο γενικός γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς, ο κυριότερος λόγος που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχώρησε στην κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν η μεγάλη χρήση αλατιού για τον αποχιονισμό μετά την πρόσφατη κακοκαιρία.
«Στις αποθήκες του δήμου υπάρχουν αυτή τη στιγμή 70 τόνοι αλατιού και βάσει της σύμβασης αναμένουμε άλλους 25. Έχουμε αιτηθεί την προμήθεια ακόμα 300 τόνων καθώς βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψαρράς.

Παράλληλα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Πλατανιά και Κισσάμου, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, της Περιφέρειας Κρήτης για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 01-01-2019 και 02-01-2019 στις παραπάνω περιοχές.