Skip to main content

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Εύβοιας

Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κήρυξε περιοχές της Εύβοιας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των συνεπειών από τις πυρκαγιές

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν περιοχές της Εύβοιας για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών από τις πυρκαγιές.

Συγκεκριμένα, η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, κήρυξε τη Δημοτική Ενότητα Αυλώνας, τη Δημοτική Ενότητα Κονίστρων, τη Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων, του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 4 Ιουλίου στις παραπάνω περιοχές.

Εν τω μεταξύ, σε ύφεση είναι όλα τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή της Κύμης, μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πολυάριθμες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα παραμένουν το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι ενισχύσεις που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος με χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες, αλλά και ο στόλος του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην περιοχή για να αντιμετωπιστούν πιθανά αναπνευστικά προβλήματα των κατοίκων. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το νοσοκομείο της Κύμης, το περιφερειακό ιατρείο Αμαρύνθου, αλλά και το κεντρικό νοσοκομείο της Χαλκίδας.