Skip to main content

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Καβάλας λόγω της θεομηνίας

Πρόκειται για τον Δήμο Νέστου, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Ορφανού του Δήμου Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί ο δήμος Νέστου και το Ορφάνι του δήμου Παγγαίου, στην Καβάλα, που επλήγησαν από το πέρασμα της κακοκαιρίας χθες Πέμπτη 28 Ιουνίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης να κηρύξει το Δήμο Νέστου, καθώς και τη Δημοτική Ενότητα Ορφανού του Δήμου Παγγαίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και την άμεση διαχείριση των συνεπειών από καταστροφές που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώθηκαν στις 28 Ιουνίου 2018.

Είχε προηγηθεί έγγραφο του Περιφερειάρχη προς της ΓΓΠΠ, με το οποίο ο ίδιος ζητούσε την κήρυξη έκτακτης ανάγκης οικισμών στις δημοτικές ενότητες Κεραμωτής, Ορεινού και Χρυσούπολης του Δήμου Νέστου και της δημοτικής ενότητας Ορφανού του Δήμου Παγγαίου προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών, αποζημιώσεων προς τους δικαιούχους και συντηρήσεων.

Πηγή φωτογραφίας: Kavalapost.gr