Skip to main content

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα Γρεβενά-40 εκ. χιόνι μέσα στην πόλη!

Σε χωριά του νομού το χιόνι φτάνει το ένα μέτρο-Επέμβαση της πυροσβεστικής για μεταφορά εγκύου στο νοσοκομείο από ορεινό οικισμό.

Τις διαδικασίες για την κήρυξη της Περιφερειακής ενότητας Γρεβενών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αποφάσισε ομόφωνα σε έκτακτη συνεδρίασή το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας, προκειμένου ο νόμος Γρεβενών να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι τελευταίες χιονοπτώσεις.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών Ευάγγελος Σημανδράκος, δήλωσε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «το χιόνι μέσα στην πόλη των Γρεβενών αυτή την ώρα είναι στα 40 εκατοστά ενώ στα χωριά σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει τα 80 εκατοστά. Από αύριο το πρωί θα χρειαστεί άμεσα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα όπως η πρόσβαση στα δεκάδες ορεινά χωριά, η διάνοιξη των δρόμων για να φτάσουν οι κτηνοτρόφοι στα ποιμνιοστάσιά τους και ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων που έχουν βουλιάξει στο χιόνι».

Η χιονόπτωση είναι τόσο έντονη σε όλα τα σημεία της δυτικής Μακεδονίας που χρειάστηκε σε τρεις περιπτώσεις η επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής Γρεβενών για το απεγκλωβισμό δύο κτηνοτρόφων που είχαν αποκλειστεί στις μονάδες τους, ενώ με ειδικό όχημα της ίδιας υπηρεσίας μεταφέρθηκε από τα ορεινά Γρεβενά μια έγκυος γυναίκα στο νοσοκομείο της πόλης.

Πηγή φωτό: Northmeteo