Skip to main content

Σε κατάσταση επιφυλακής για πλημμύρες ο Έβρος

Σε επιφυλακή για πλημμύρες παραμένουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης και των δήμων του Έβρου, καθώς συνεχίζεται η διοχέτευση μεγάλων όγκων νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας.

Σε κατάσταση επιφυλακής για το ενδεχόμενο πλημμυρών παραμένουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης και των δήμων του Έβρου, καθώς συνεχίζεται η διοχέτευση μεγάλων όγκων νερού από τα φράγματα της Βουλγαρίας.

Από το πρωί η στάθμη των υδάτων των ποταμών Αρδα και Ερυθροπόταμου, παραμένει στα όρια επιφυλακής, ενώ η προσοχή της Πολιτικής Προστασίας, επικεντρώνεται πλέον στην περιοχή Πυθίου, όπου η στάθμη άγγιξε τα 5,50 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα.
 
Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες, καθώς αναμένεται να παροχετευθούν στον Έβρο, μεγαλύτεροι όγκοι υδάτων από τους ποταμούς Τούντζα και Άρδα.
 
Οι πρώτες ζημίες από τα πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν σε κτηνοτροφική μονάδα στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου, όπου λόγω υπερχείλισης ρέματος από φερτά υλικά, εκτιμάται ότι παρασύρθηκαν και αγνοούνται περισσότερα από εκατό αιγοπρόβατα.
 
Τις τελευταίες 24 ώρες, με επείγουσα ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι παραποτάμιοι δήμοι ειδοποίησαν τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και τους αλιείς, να μη πλησιάζουν και να απομακρύνουν άμεσα από τις επικίνδυνες για πλημμύρες περιοχές, μηχανήματα και ζώα.
 
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί του Σαββάτου οι υπηρεσίες της Βουλγαρίας ειδοποίησαν τις ελληνικές αρχές, ότι λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων θα αποδεσμεύσουν νερά από το φράγμα του Ιβαϊλογκραντ.