Skip to main content

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης ο ΔΟΛ - Τέλος ο Ψυχάρης

Η νέα διαχειρίστρια Grant Thornton, θα ξεκινήσει την πώληση των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του συγκροτήματος με συγκεκριμένο τίμημα.

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης περνάει ο ΔΟΛ, με βάση σχετικό αίτημα που κατατέθηκε από τις 4 συστημικές τράπεζες που τον δανειοδοτούσαν.

Oι τράπεζες Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς κίνησαν από χθες τις διαδικασίες για την υπαγωγή του στη σχετική διαδικασία. Σήμερα, συζητήθηκε ενώπιον του προέδρου υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών «αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων του άρθρου 10» του πτωχευτικού κώδικα.

Σύμφωνα με το e-tetradio.gr, ο ΔΟΛ ανταπάντησε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, προκειμένου να «ανοίξει» κατά κάποιο τρόπο ένας συγκεκριμένος λογαριασμός της εταιρείας για την πληρωμή των εργαζομένων και την εξασφάλιση χαρτιού για το Βήμα και τα Νέα, έως ότου βγει η απόφαση για την «ειδική διαχείριση». Η συζήτηση έγινε σήμερα στην 1 το μεσημέρι, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να ανακοινώνει ότι η απόφαση θα βγει την ερχόμενη Τρίτη.

Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσίας της Δ.Ο.Λ. Α.Ε., η μείωση της αξίας της, η διάθεση περιουσιακού στοιχείου από τον οφειλέτη ή προς αυτόν και οι όποιες διώξεις των πιστωτών εναντίον του, μέχρι να δημοσιευτεί η απόφαση για την κήρυξη της πτώχευσης. Η οποία θα πρέπει να εκδοθεί εντός 30 ημερών μετά την συζήτηση επί της αίτησης, που θα γίνει σε ακριβώς έναν μήνα στις 3 Μαρτίου. Τα ανωτέρω μέτρα θα πάψουν να ισχύουν με το που κηρυχθεί και τυπικά ο ΔΟΛ σε πτώχευση.

Επίσης, και τυπικά παρελθόν από τη διοίκηση του οργανισμού αποτελεί ο Σταύρος Ψυχάρης. Ως διαχειριστής των περιουσιακών του στοιχείων ορίστηκε από τις τράπεζες η Grant Thornton, η οποία μέσω της διαδικασίας θα ξεκινήσει την πώληση των υλικών και άυλων περιουσιακών στοιχείων του Συγκροτήματος, με συγκεκριμένο τίμημα. Υπενθυμίζουμε ότι η μητρική εταιρεία του ΔΟΛ κατέχει το 99,75% της ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΗΜΑ FM A.E., που έχει την άδεια και λειτουργεί τον Βήμα 99.5. Όπως επισημαίνεται πάντως, πως το καθεστώς της ειδικής διαχείρισης «δεν παρέχει δυστυχώς ουσιαστικά εχέγγυα σταδιακής αποκατάστασης της μισθοδοσίας».