Skip to main content

Αποκλεισμένος κεντρικός δρόμος για μήνες σε οικισμό της Πέλλας

Το τοιχίο αντιστήριξης στον κεντρικό δρόμο του χωριού είχε καταρρεύσει τον Ιούνιο έπειτα από ισχυρό μπουρίνι - Διαμαρτυρίες κατοίκων για λακκούβες.

Προβλήματα στους κατοίκους του οικισμού Θεοδωράκι Πέλλας προκαλεί ο πολύμηνος αποκλεισμός του κεντρικού δρόμου λόγω κατάρρευσης τοιχίου αντιστήριξης στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού έπειτα από ισχυρό μπουρίνι.

Σύμφωνα με τον κάτοικο της περιοχής, κ. Γιάννη Παπαντωνίου, από τον Ιούνιο, οπότε και σημειώθηκε το περιστατικό, ο δήμος δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει το έργο αποκατάστασης του δρόμου, με αποτέλεσμα τα οχήματα να αναγκάζονται να κινηθούν από άλλα οδικά δίκτυα του οικισμού, τα οποία ωστόσο «είναι γεμάτα λακκούβες». «Ο κόσμος βασανίζεται πραγματικά, είμαστε το χωριό των λακκούβων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παπαντωνίου, ελπίζοντας στην άμεση παρέμβαση των αρμόδιων αρχών.



Σε επικοινωνία της Voria.gr με τον νέο δήμαρχο Αλμωπίας, κ. Χρήστο Μπάτση, ο ίδιος επεσήμανε την κωλυσιεργία της προηγούμενης διοίκησης, η οποία «μετά το αποτέλεσμα των εκλογών δεν ασχολήθηκε με το έργο», με συνέπεια να καθυστερήσει η απόδοση του δρόμου σε κυκλοφορία. «Οι εργασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς πλέον και σε δύο ημέρες θα μπει το τσιμέντο» σημειώνει ο κ. Μπάτσης και προσθέτει: «Σε επτά με δέκα ημέρες ο δρόμος θα ανοίξει και θα δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία».

Αναφορικά με τα προβλήματα σε άλλα τμήματα του οδικού δικτύου, ο δήμαρχος Αλμωπίας εξηγεί πως «στον ίδιο δρόμο υπάρχει μία μεγάλη λακκούβα, που πράγματι είναι πρόβλημα, καθώς έχει γίνει ολόκληρη μετατόπιση του δρόμου», ωστόσο η αποκατάσταση του οδικού τμήματος έχει ήδη ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται με ίδια κεφάλαια. «Γίνονται προσπάθειες να ολοκληρωθεί το έργο όσο πιο άμεσα γίνεται» καταλήγει ο κ. Μπάτσης, επισημαίνοντας πως ο δήμος θα σταθεί δίπλα στους πολίτες για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.

Κεντρική φωτογραφία: logospellas.gr