Skip to main content

Σε κοινή πορεία κοσμηματοπώλες Θεσσαλονίκης-αργυροχρυσοχόοι Ιωαννίνων

Μνημόνια συνεργασίας με τον Σύλλογο Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Ιωαννίνων και με το Σωματείο Ασημουργών Μεταλλοτεχνιτών Ιωαννίνων

Στη σύναψη και υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης με τον Σύλλογο Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Ιωαννίνων και με το Σωματείο Ασημουργών Μεταλλοτεχνιτών Ιωαννίνων, αντίστοιχα, με σκοπό την ενδυνάμωση του κλάδου της ελληνικής αργυροχρυσοχοΐας.

Τα Μνημόνια Συνεργασίας προβλέπουν την ανταλλαγή πληροφοριών και εμπειριών σε θέματα του κλάδου, την επεξεργασία και ανάπτυξη κοινών ενεργειών στον τομέα της εκπαίδευσης και κατάρτισης των στελεχών των συλλόγων και την δημιουργία συναντίληψης διοικητικών συλλογικών δράσεων.

Ο προεδρος του Συλλόγου Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Θεσσαλονίκης Πέτρος Καλπακίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «στη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας η ανάπτυξη συνεργασιών με τα κλαδικά σωματεία αποτελεί προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που έχει συσσωρεύσει η οικονομική κρίση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσουμε όλες τις ατομικές και συλλογικές δυνάμεις».

«Στο συλλογικό επίπεδο η υπογραφή των Μνημονίων Συνεργασίας μεταξύ των συλλόγων μας, δίνει την ευκαιρία να χαράξουμε κοινή πορεία ώστε να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες, που θα ενισχύσουν τις επιχειρησιακές δραστηριότητες των μελών μας», πρόσθεσε και συμπλήρωσε: «Σήμερα, εδώ στα Ιωάννινα, έγινε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση».

Η τελετή υπογραφής των Μνημονίων Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στις 8 Οκτωβρίου με τον Σύλλογο Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Ιωαννίνων, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων, και με το Σωματείο Ασημουργών Μεταλλοτεχνιτών Ιωαννίνων στο Κέντρο Παραδοσιακής Βιοτεχνίας.