Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ Ο Π. ΛΕΚΑΚΗΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΩΤΗ»

Σε δομές που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και βοηθούν σε διάφορους τομείς Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης στελέχη του συνδυασμού.

Κοινωνικές δομές και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, που προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες και βοηθούν σε διάφορους τομείς Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης επισκέφθηκαν στελέχη της παράταξης «Θεσσαλονίκη Πρώτη» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Πέτρο Λεκάκη.

Το κλιμάκιο της «Θεσσαλονίκη Πρώτη» επισκέφθηκε το Ανοιχτό Πολυϊατρείο των Γιατρών του Κόσμου Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε από τη διευθύντρια και συντονίστρια των δράσεων Θεσσαλονίκης, Σοφία Γκαρανέ για το έργο και τις παρεχόμενες δωρεάν υπηρεσίες σε άπορους συμπολίτες μας και συνανθρώπους στο φάσμα της αστεγίας, της μετανάστευσης και της προσφυγιάς. Παράλληλα, ξεναγήθηκε στο χώρο, συνομίλησε με το ιατρικό και εθελοντικό προσωπικό και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να θέτει τις βάσεις και να δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις και εργαλειοθήκες για την συνεργασία των Κοινωνικών φορέων δήμου και ιδιωτικών πρωτοβουλιών με γνώμονα την ανακούφιση των συμπολιτών μας.

Ο κ. Λεκάκης επισκέφθηκε επίσης το γραφείο του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πωλητές του περιοδικού και να αφουγκραστεί τον παλμό των αναγκών τους. Η συντονίστρια του γραφείου Θεσσαλονίκης, Τερέζα Αλεξάνδρου, ενημέρωσε για το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό και συντονισμό δράσεων του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» ενώ παράλληλα έθεσε ζητήματα άμεσης πρακτικής επίλυσης για τους πωλητές που αφορούν τόσο την εξυπηρέτηση αναγκών τους κατά τη διάρκεια της πώλησης στον δρόμο, όπως είναι η έλλειψη δημοσίων αποχωρητηρίων και η εύρυθμη λειτουργία τους όπως και συνθήκες ένταξης σε προγράμματα στέγασης και δικτύωσης με υπηρεσίες υγείας.Ο επικεφαλής της «Θεσσαλονίκη Πρώτη» επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκε για τα Καινοτόμα Προγράμματα Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού και της Νεολαίας της πόλης, από την Συντονίστρια του Οργανισμού για το Γραφείο Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Σούρδα. Παράλληλα, ενημερώθηκε για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Ρητορικής Μίσους στον Δημόσιο Λόγο, στο οποίο συμμετέχει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλέξανδρος Τανασκίδης ως δημοσιογράφος και επιστημονικός εταίρος του Ευρωπαϊκού team Εκπαιδευτών του Προγράμματος “Words Are Stones”.  

Ο κ. Λεκάκης επισκέφθηκε και τη δομή του Μη Κλινικού Κέντρου παροχής δωρεάν εξέτασης για τον HIV/ΑΙDS, ThessCheckpoint όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εξεταστές – ενημερωτές σεξουαλικής υγείας του πιο καινοτόμου Project Παροχής Πρωτοβάθμιας Υγείας, μιας πρωτοβουλίας του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «ΘΕΤΙΚΗ ΦΩΝΗ» και να εκφράσει την συμπαράσταση και υποστήριξη στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα.

Τέλος, η ομάδα του κ. Λεκάκη επισκέφθηκε και το Κέντρο Ζωής, μια πολύ σημαντική Οργάνωση που ιδρύθηκε το 1991 και είναι το πρώτο αναγνωρισμένο, μη κερδοσκοπικό, μη κυβερνητικό σωματείο στην Ελλάδα που έχει ως κινητήρια αρχή τη στήριξη των ανθρώπων που ζουν με HIV ή και AIDS.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ