Skip to main content

Σε κλίμα βαθύτατου πένθους η κηδεία του Κύπριου υπουργού Άμυνας

Σε κλίμα βαθύτατου πένθους και με στρατιωτικές τιμές κηδεύτηκε ο υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 48 ετών, μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.
Σε κλίμα βαθύτατου πένθους και με στρατιωτικές τιμές κηδεύτηκε ο υπουργός Άμυνας Τάσος Μητσόπουλος, που πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 48 ετών, μετά από εγκεφαλική αιμορραγία.
 
Η κηδεία του τελέστηκε, το μεσημέρι δημοσία δαπάνη από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κοντού Λάρνακας, προϊσταμένου του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, σύσσωμου του Υπουργικού Συμβουλίου, της πολιτικής, στρατιωτικής και θρησκευτικής ηγεσίας, κρατικών και πολιτειακών αξιωματούχων και πλήθους κόσμου.
 
Την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ παρόντες στην κηδεία ήταν και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχαήλ Κωσταράκος και ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, του οποίου ο εκλιπών ήταν για χρόνια στενός συνεργάτης και φίλος.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αρχίζοντας τον επικήδειο, ο κ. Αναστασιάδης διάβασε τους εγκωμιαστικούς πρωτοσέλιδους τίτλους όλων των εφημερίδων για τον Τάσο Μητσόπουλο και είπε ότι ο απελθών υπουργός ήταν αυτό που έλειπε από την πολιτική ζωή του τόπου, πράγμα που εξηγεί και την καθολική θλίψη για τον χαμό του.
 
Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην πολύχρονη πολιτική δράση του Τάσου Μητσόπουλου τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο, καθώς και στην εικοσάχρονη πολιτική συνεργασία τους, στην οποία, όπως ανέφερε, δεν παρεισέφρησε ποτέ καμιά σκιά.
 
Τιμές από τη Βουλή
 
Πριν την κηδεία συνήλθε εκτάκτως η κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας για να αποτίσει φόρο τιμής στον Τάσο Μητσόπουλο.
 
Σε σύντομη δήλωση, ο πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Βαρνάβα τόνισε ότι η πολιτική εμβέλεια του Τάσου Μητσόπουλου ξεπερνούσε τα σύνορα της Κύπρου. «Απ' όπου κι αν πέρασε όλοι έχουν να λένε για το ήθος, την ειλικρίνεια, τον σεβασμό του στον άνθρωπο, καθώς και την προσωπική ανθρωπιά που τον χαρακτήριζε» είπε ο κ. Βαρνάβα. Η Επιτροπή τήρησε μονόλεπτη σιγή, ενώ στην κηδεία παρέστησαν όλα τα μέλη της.