Skip to main content

Σε κλίμα έντασης η δίκη για τον θάνατο του Κύπριου οπαδού του ΠΑΟΚ

Ενώπιον της δικαιοσύνης βρίσκονται οι 5 εκ των 6 συνολικά κατηγορουμένων για την υπόθεση - Ένταση με δεκάδες φίλους του Δικεφάλου

Μέσα σε κλίμα έντασης ξεκίνησε το πρωί στη Θεσσαλονίκη η δίκη για την υπόθεση του θανάτου του 24χρονου Κύπριου φίλου του ΠΑΟΚ Νάσου Κωνσταντίνου. Με τις κατηγορίες της ληστείας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους από κοινού κατά συρροή, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού κατά συρροή και της ανθρωποκτονίας με πρόθεση από κοινού να τους βαρύνουν, στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθισαν οι 5 εκ των 6 συνολικά κατηγορουμένων για την υπόθεση, καθώς ο ένας ήταν ανήλικος όταν συνέβη το περιστατικό, το 2017 και η δίκη του θα διεξαχθεί από δικαστήριο ανηλίκων.

Δεκάδες οπαδοί του Δικεφάλου του Βορρά από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν έξω από τα Δικαστήρια και στη συνέχεια έξω από την αίθουσα. Στην αρχή της δίκης οι οπαδοί ξεκίνησαν να φωνάζουν «Νάσο ζεις, για πάντα ΠΑΟΚτσής», με δυνάμεις των ΥΜΕΤ και των ΥΑΤ να παρεμβαίνουν προκειμένου να αποσυμφορήσουν την κατάσταση. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ απωθήθηκαν στις σκάλες του Μεγάρου και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Εντούτοις, στη συνέχεια τα αίματα άναψαν εκ νέου και μάλιστα μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, όταν κατά τη διακοπή της δίκης για να προσκομισθεί ένα έγγραφο, φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που παρακολουθούν την εκδίκαση επιτέθηκαν φραστικά σε βάρος των κατηγορουμένων και των συνηγόρων υπεράσπισής τους, καθώς, όπως ισχυρίζονται, «η στάση τους ήταν ειρωνική».

Τα άτομα απομακρύνθηκαν από τον χώρο με νέα παρέμβαση της αστυνομίας.

Το χρονικό του αιματηρού επεισοδίου

Ο Νάσος είχε βρεθεί στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα στον ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, στην Τούμπα, στις 27 Απριλίου του 2017. Κατά την αποχώρησή του, κι ενώ περπατούσε στην οδό Αγ. Δημητρίου, έπεσε σε φερόμενη ενέδρα οπαδών του Ηρακλή, στο ύψος του ΑΧΕΠΑ. Η ομάδα των δραστών έβγαινε από την Πανεπιστημιούπολη και εξαπέλυε επιθέσεις σε φίλους του Δικεφάλου, τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών, δύο 21χρονους και έναν 35χρονο. Καταδιωκόμενος από τους δράστες και στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο Νάσος Κωνσταντίνου διέσχισε κάθετα τον αυτοκινητόδρομο, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο. Έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή όμως τελικά κατέληξε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης στις 4 Μαΐου 2017.

Ο 40χρονος οδηγός του οχήματος που παρέσυρε τον 24χρονο Κύπριο κρίθηκε αθώος, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν έφερε καμία ευθύνη. Έτσι, η αθωωτική αυτή απόφαση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη θέση των έξι κατηγορουμένων, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη προφυλακιστεί.