Skip to main content

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά

Η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου ηθοποιού τελέσθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου η σορός του είχε τεθεί νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα.

Συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου είπαν σήμερα το «τελευταίο αντίο» στον Κώστα Βουτσά, σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Η εξόδιος ακολουθία τελέσθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου η σορός του είχε τεθεί νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα. Ακολούθησαν οι επικήδειοι, ενώ στη συνέχεια η σορός, με πομπή, μεταφέρθηκε στο Α' Νεκροταφείο για την ταφή.

Επικήδειο εκφώνησαν η κόρη του ηθοποιού, Νικολέτα Βουτσά, ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Κώστας Μπακογιάννης, η Μιμή Ντενίση και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Η κηδεία του δημοφιλούς ηθοποιού έγινε στο Α' Νεκροταφείο, όπου ο δήμος Αθηναίων παραχώρησε στην οικογένεια του εκλιπόντος, τιμής ένεκεν, τάφο σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την τεράστια προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Προσερχόμενη στη Μητρόπολη, η κόρη του Κώστα Βουτσά, Σάντρα, ανέφερε: «Είναι μία τεράστια απώλεια για την οικογένεια και είναι συγκινητικό που είναι και για όλη τη χώρα, απ' αυτά που βλέπουμε αυτές τις μέρες και τα μηνύματα που παίρνουμε. Όλος ο κόσμος τον αγαπούσε παρά πολύ τον πατέρα μου κι αυτό για μας είναι μία μικρή παρηγοριά».

Στη Μητρόπολη, για το τελευταίο αντίο στον Κώστα Βουτσά, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, o δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αλλά και πλήθος ηθοποιών ανάμεσα τους οι: Μιμή Ντενίση, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Λάκης Λαζοπουλος, Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Ρήγας Αξελός, Νίκος Γαλανός, Άννα Φόνσου, Μιχάλης Μητρούσης, Ελένη Φιλίνη.