Skip to main content

Η Θεσσαλονίκη υποδέχτηκε με τιμές την Ολυμπιακή Φλόγα (φωτο+vid)

Την αφή πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Γιώργος Βασιλειάδης - Κατέληξε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου

Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην πλατεία Μικρασιατικού και Θρακικού Πολιτισμού, στην Τούμπα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, υποψήφια για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφη Γεννηματά, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Μάρκος Μπόλαρης, ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Γιάννης Σαρίδης, ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Την αφή πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, Γιώργος Βασιλειάδης.

Ως εκπρόσωπος του δήμου, ο Σπύρος Πέγκας καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους. «Νομίζω ότι η Τούμπα είναι αντάξια αυτής της τιμής, αφού είναι μια κοινότητα πού γεννάει αθλητές και οι κάτοικοί της ξέρουν να σέβονται το αθλητικό πνεύμα», τόνισε ο κ. Πέγκας και κατέληξε με την ευχή από όποιον τόπο περνά η Φλόγα να φέρνει ευημερία και ειρήνη και στο τέλος της διαδρομής της να χαρίσει την παγκόσμια εκεχειρία.

Ο πρόεδρος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας Κωνσταντίνος Τσιαπακίδης δήλωσε πολύ περήφανος που η Τούμπα υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα για δεύτερη φορά, μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο. «Η τιμή είναι μεγάλη όπως και η ευθύνη», δήλωσε και πρόσθεσε: «Έύχομαι η Φλόγα να φέρει ειρήνη και γαλήνη». Τέλος, ο κ. Τσιαπακίδης ευχαρίστησε τους διοργανωτές και τους πολίτες που παρευρέθηκαν στην τελετή.

Η Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της πριν από τρεις ημέρες από την Αρχαία Ολυμπία και απόψε θα διανυκτερεύσει στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου για να συνεχίσει το ταξίδι της αύριο το πρωί, με κατάληξη στο Καλλιμάρμαρο μετά από άλλες τέσσερις ημέρες.

«Εύχομαι η Ολυμπιακή Φλόγα να είναι καλοτάξιδη και να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της άμιλλας», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Η λαμπαδηδρομία λίγο πριν τις 18:30 κατέληξε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, στο οποίο και θα διανυκτερεύσει.

«Η πόλη της Θεσσαλονίκης υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα ελπίζοντας να μεταφέρει το μήνυμα της αλληλεγγύης», ανέφερε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε μήνυμά του που αγανωστηκε στο κοινό, καθώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί αυτοπροσώπως και πρόσθεσε: «Είμαι συγκινημένος που η Φλόγα έρχεται στην πόλη που έχει γεννήσει πολλούς ολυμπιονίκες».