Skip to main content

Σε κρίσιμη κατάσταση ο «Ηρακλής τσέπης», Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου

Ο 50χρονος θρυλικός αρσιβαρίστας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας - Θα χρειαστεί μεταμόσχευση νεφρού

Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική βρίσκεται ο θρύλος της άρσης βαρών, Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα.

Ο «Ηρακλής τσέπης», όπως ήταν το παρατσούκλι του στα χρόνια της σπουδαίας καριέρας του στην άρση βαρών, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε μεταξύ άλλων τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (1988, 1992, 1996) υποφέρει από ηπατική ανεπάρκεια και η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σημαντικά τις τελευταίες ημέρες.

Εξαιτίας αυτού, ο 50χρονος Σουλεϊμάνογλου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας με τους γιατρούς να δηλώνουν ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι παρά την κρισιμότητα της κατάστασής του.

«Ο εθνικός μας αρσιβαρίστας μπήκε στο νοσοκομείο πριν από 15-20 ημέρες και λαμβάνει θεραπεία στην οποία δείχνει να ανταποκρίνεται. Παραμένει συνδεδεμένος με μηχανήματα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι η κατάστασή του μπορεί να βελτιωθεί» ανέφερε ένας εκ των θεραπόντων ιατρών.

O πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών της Τουρκίας τόνισε ότι ο Σουλεϊμάνογλου θα χρειαστεί μεταμόσχευση για να αντιμετωπιστεί η ηπατική ανεπάρκεια.