Skip to main content

Σε λαϊκή αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικήςτης ΕΕ, καλεί το ΚΚΕ

Την ανάγκη «λαϊκής αντεπίθεσης για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, τελικά για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ» υπογραμμίζει το ΚΚΕ με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν για τις χώρες της ε
Την ανάγκη «λαϊκής αντεπίθεσης για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, τελικά για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ» υπογραμμίζει το ΚΚΕ με αφορμή την έκθεση της Κομισιόν για τις χώρες της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την έκθεση, η επιδείνωση των σημαντικών οικονομικών ανισοτήτων και η διεύρυνση του χάσματος στην ανταγωνιστικότητα είναι μερικές από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης για τις 16 χώρες της ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ, η έκθεση «επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που κάνει το ΚΚΕ εδώ και χρόνια:

Η κούρσα για τη συνεχή αύξηση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, δηλαδή την αύξηση της κερδοφορίας του, συνεπάγεται για όλες τις χώρες της ΕΕ διαρκώς περισσότερα βάρβαρα μέτρα σε βάρος των εργαζομένων.

Η ανάκαμψη της οικονομίας στην ΕΕ εκτιμάται ως αμφίβολη, ενώ θεωρείται ότι θα είναι ασθενική στο βαθμό που θα πραγματοποιηθεί. Αυτό σημαίνει αύξηση της φτώχειας και της ανεργίας, παραπέρα χτύπημα των αυτοαπασχολούμενων και άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Η πολιτική της κυβέρνησης, να στηριχθεί η ελληνική οικονομία από τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, αποτελεί ταξική επιλογή στήριξης των εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων και όχι των εργαζομένων».