Skip to main content

Σε λαϊκό προσκύνημα στην Ουάσιγκτον η σορός του Τζορτζ Μπους

H σορός του Τζορτζ Μπους θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στο Τέξας, όπου θα ταφεί στην Προεδρική Βιβλιοθήκη George H.W. Bush.

Σε λαϊκό προσκύνημα στο Καπιτώλιο της Ουάσινγκτον τα εκτεθεί η σορός του 41ου  προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου, ο οποίος απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 94 ετών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, η σορός του εκλιπόντος αμερικανού προέδρου θα βρίσκεται στη ροτόντα του Καπιτωλίου από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη το πρωί , προκειμένου οι πολίτες να υποβάλλουν τα σέβη τους και να αποχαιρετίσουν τον Τζορτζ Μπους.

Στη συνέχεια, στον Καθεδρικό Ναό της αμερικανικής πρωτεύουσας θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία, στην οποία θα παραστεί – εκτός από την οικογένεια -  πλήθος πολιτικών αρχηγών και προσωπικοτήτων. Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε παρευρεθεί  στην κηδεία της Μπάρμπαρα  Μπους τον περασμένο Απρίλιο, αυτή τη φορά ανακοινώθηκε επισήμως ότι ο Αμερικανός πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία θα είναι παρόντες στην εξόδιο ακολουθία.

Επίσης, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η Τετάρτη κηρύχτηκε ημέρα εθνικού πένθους στις ΗΠΑ.

Μετά την εξόδιο ακολουθία στην Ουάσινγκτον, η σορός του Τζορτζ Μπους θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στο Τέξας, όπου θα ταφεί στην Προεδρική Βιβλιοθήκη George H.W. Bush. Στον ίδιο χώρο, στο Κόλετζ Στέισον, βρίσκεται και ο τάφος της Μπάρμπαρα Μπους, η οποία απεβίωσε 8 μήνες πριν και ενταφιάστηκε δίπλα στην κόρη του ζεύγους, Ρόμπιν, η οποία πέθανε από λευχαιμία το 1953, σε ηλικία μόλις 3 ετών.