Skip to main content

Αμ.Γεωργική Σχολή: Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του «Αλίκη Περρωτή»

Η νέα υποδομή του Perrotis College θα λειτουργήσει ως κόμβος συνεργατικής μάθησης σε εκπαιδευτικά πεδία που αφορούν τη γεωργία και το περιβάλλον.

Σε μια λαμπρή γιορτή και με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια του Νέου Εκπαιδευτικού Κέντρου «Αλίκη Περρωτή», που πήρε το όνομά του προς τιμήν της ευεργέτιδας, με τη δωρεά της οποίας ανεγέρθηκε.

Η Αλίκη Περρωτή έκοψε την κορδέλα στην είσοδο των εγκαταστάσεων του Εκπαιδευτικού Κέντρου, μέσα στον χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και κατόπιν παραχώρησε σύντομη ομιλία, εκφράζοντας τη συγκίνησή της.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ, Rebecca Fong, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης καθώς και η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία Σαμαρά.

Η νέα ακαδημαϊκή υποδομή θα λειτουργήσει ως κόμβος συνεργατικής μάθησης για σπουδαστές και καθηγητές σε εκπαιδευτικά πεδία που σχετίζονται με τη γεωργία, το περιβάλλον και τις επιστήμες ζωής. Αποτελείται από τρεις ορόφους 3.500 τ.μ. και δύο παράλληλες πτέρυγες που συνδέονται με αίθριο ενώ περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας και μελέτης, αμφιθέατρα, εργαστήρια και κοινόχρηστους εκπαιδευτικούς χώρους για 700 σπουδαστές. Οι αρχές του αειφόρου σχεδιασμού εφαρμόζονται παντού με υλικά και δομικά στοιχεία που επιλέχθηκαν για να αξιοποιήσουν στο μέγιστο το φυσικό περιβάλλον, μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό αποτύπωμα του κτηρίου.

Το νέο ακαδημαϊκό συγκρότημα θα επεκτείνει την δυναμικότητα του Perrotis College στην εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία, ενισχύοντας παράλληλα την επιχειρηματικότητα.