Skip to main content

Σε λευκό κλοιό η Αττική: Προβλήματα σε μετακινήσεις-Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές

Προβλήματα στις μετακινήσεις αλλά και στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Αττική -Χωρίς ρεύμα και στην Εύβοια - Τρεις νεκροί στη χώρα

Παραμένουν τα προβλήματα στις μετακινήσεις και την ηλεκτροδότηση στην Αττική, με τον κρατικό μηχανισμό να προσπαθεί να αποκαταστήσει τις «παρενέργειες» που έφερε η κακοκαιρία «Μήδεια».

Διεκόπη πριν από λίγη ώρα, λόγω πτώσης δέντρου, η κυκλοφορία των οχημάτων, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, και στα δύο ρεύματα, από Ακαδημίας μέχρι Βασιλίσσης Αμαλίας.



Στο σημείο βρίσκεται ήδη συνεργείο της Πυροσβεστικής που προσπαθεί να ανοίξει τον δρόμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εν τω μεταξύ, έγινε άρση της απαγόρευσης της κίνησης των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Αττική Οδό.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Αττική



Βάσει της τελευταίας ενημέρωσης της ΕΛ.ΑΣ., στις 3 μ.μ. υπήρχε διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, στα κάτωθι σημεία:

    Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς καζίνο.
    Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
    Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
    Περιφ. Οδός Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
    Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
    Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
    Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
    Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
    Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία.
    Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία, Αχαρνές.
    Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από 19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).
    Επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου Εθνικού Αστέρα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή της Καισαριανής.
    Επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 28η χ/θ έως την 34η χ/θ.
    Επί της Λ. Μεγάρων – Αλεποχωρίου (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας), από την 5η χ/θ έως την περιοχή του Αλεποχωρίου.

Στο τμήμα Πειραιάς – Νέα Ιωνία ο ΗΣΑΠ

Την ίδια ώρα, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των συρμών του ηλεκτρικού (γραμμή 1 του μετρό) στο τμήμα Πειραιάς – Νέα Ιωνία, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Παραμένει εκτός λειτουργίας το τμήμα Ν. Ιωνία-Κηφισιά.

Υπενθυμίζεται πως κανονικά λειτουργούν οι γραμμές 2 και 3 του μετρό, εκτός από το τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», με τους επιβάτες να μετεπιβιβάζονται σε συρμούς του προαστιακού.

Επίσης, πλήρως έχει αποκατασταθεί και η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ και τα δρομολόγια εκτελούνται μέχρι το Σύνταγμα.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε όλη την Αττική, λεωφορεία και τρόλεϊ από τα ξημερώματα δεν εκτελούν δρομολόγια με τον στόλο των οχημάτων να βρίσκεται στα αμαξοστάσια και να παραμένει σε ετοιμότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, ο οποίος βρίσκεται σε συνεργασία με τις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ, ΟΣΥ καθώς και με τα ΚΤΕΛ Αττικής, γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την αποκατάσταση της λειτουργίας των μαζικής μεταφοράς, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των επιβατών.

Χωρίς ρεύμα δεκάδες περιοχές της Αττικής

Σε δεκάδες περιοχές της Αττικής εντοπίζονται αυτήν την ώρα οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση, η πλειονότητα των οποίων οφείλονται σε σε ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων που υποχωρούν υπό το βάρος του χιονιού.



Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, μόνο στα Βόρεια προάστεια της Αθήνας έχουν πέσει περισσότερα από 600 δέντρα στο δίκτυο της ΔΕΗ. Τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αυτήν την ώρα εντοπίζονται:

Στην Αττική στις περιοχές Ηλιούπολη, Χαλάνδρι, Αγ.Απόστολοι Καλάμου, ‘Αγιος Στέφανος, Πετρούπολη, Γλυφάδα, Περιστέρι, Ίλιον, Βριλήσσια, Κάτω Κηφισιά, Μαρούσι, Δαχτυλίδι Αμαρουσίου, Λούτσα, Παλαιό Ψυχικό, Νέο Ψυχικό, Γραμματικό, Αγία Παρασκευή, Πολύδροσο, Διόνυσος, Καπανδρίτι, Κιούρκα, Καλογρέζα, Μενίδι, Νέο Ηράκλειο, Σκαραμαγκάς, Σαλαμίνα, Αυλώνας, Νέα Ιωνία και Μεταμόρφωση.

Προβλήματα και στην Εύβοια

Στην Εύβοια, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ενισχυμένο από το πρωί με συνεργαζόμενους εργολάβους από γειτονικές περιοχές, έχει επανηλεκτροδοτήσει τα μεγαλύτερα με βάση τον πληθυσμό χωριά όπως Κεχριές, Ροβιές, Μαντουδι και Προκόπι. Συνεχίζονται οι εργασίες για την επανηλεκτροδότηση έως το βράδυ των χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς 'Αγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας αποκαθιστώντας τις εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ζητά την κατανόηση του κοινού και υπογραμμίζει πως όλο το τεχνικό προσωπικό του βρίσκεται επί ποδός καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες για την όσο το δυνατόν ταχύτερη επανηλεκτροδότηση όλων των περιοχών.

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία Μήδεια στη χώρα

Τις ζωές τριών ανθρώπων έχει στοιχίσει έως τώρα η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα. Ειδικότερα, δύο ηλικιωμένοι, 73 και 80 ετών αντιστοίχως, πέθαναν στην Εύβοια, ενώ ένας 56χρονος κτηνοτρόφος εντοπίστηκε νεκρός από σωστικά συνεργεία στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου.

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης, ένας 73χρονος από το χωριό Μουρτιάς Ελυμνίων στην Εύβοια έχασε τη ζωή του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 73χρονος υποστηριζόταν από μπουκάλα οξυγόνου, αλλά λόγω της διακοπής του ρεύματος, το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μέσα στο σπίτι του.

Ο 73χρονος ήταν ο δεύτερος νεκρός στην Εύβοια, καθώς νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από τις Αρχές ότι ένας ο 80χρονος, ο οποίος έμενε με τον γιο του, είχε αναπνευστικά προβλήματα και υποστηριζόταν με οξυγόνο.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας υπήρχε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος για τρία 24ωρα στην περιοχή, ενώ ήταν αδύνατον να μεταβεί βοήθεια λόγω του μεγάλου ύψους του χιονιού. Στην περιοχή πήγαν οχήματα της Πολιτικής Προστασίας που άνοιξαν τον δρόμο, αλλά ο 80χρονος ήταν ήδη νεκρός. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο θάνατος βεβαιώθηκε από ιδιώτη γιατρό που κάλεσε ο γιος του 80χρονου.

Λασίθι

Την τελευταία του πνοή στο ποιμνιοστάσιό του στο Οροπέδιο Λασιθίου άφησε ένα 56χρονος αγρότης ο οποίος φέρεται να υπέστη πιθανότατα έμφραγμα.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, ο άτυχος άνδρας φέρεται να πήγε να ταίσει τα ζώα του και εγκλωβίστηκε από το χιόνι.

Από νωρίς το πρωί βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης από κλιμάκια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και της ΕΜΑΚ, υπό ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω ισχυρής χιονόπτωσης.

Σημειώνεται πως η έλευση της «Μήδειας» δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο Οροπέδιο Λασιθίου κυρίως στην ηλεκτροδότηση αρκετών περιοχών, όπως ενημέρωσε  και ο Δήμαρχος, Γιάννης Στεφανάκης, ενώ και δύο εκχιονιστικά μηχανήματα «βγήκαν» εκτός.,