Skip to main content

Σε λειτουργία ο Βιολογικός Καθαρισμός στο Δήμο Ελευθερών Ν.Καβάλας

Στην έναρξη της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού προέβη ο Δ. Ελευθερών θέτοντας τέλος στα επακόλουθα της λειτουργίας των δεξαμενών λυμάτων προβλήματα.
Αλλάζει σελίδα ο Δήμος Ελευθερών στον τρόπο διαχείρισης των λυμάτων μετά τη σταδιακή έναρξη της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού. Παράλληλα προχωρεί στην κατεδάφιση και των εναπομεινασών δεξαμενών οι οποίες μέχρι πρότινος δέχονταν τα λύματα της ευρύτερης περιοχής. Κατ αυτό τον τρόπο λύνονται πολλά από τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από τη χρήση των δεξαμενών αυτών , αφού κατά καιρούς παρατηρούταν είτε η υπερχείλιση τους , με αποτέλεσμα τη διοχέτευση του περιεχομένου τους στη θάλασσα , είτε η χρησιμοποίησή τους από ιδιωτικά βυτιοφόρα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ελευθερών κ Χαράλαμπος Χρυσανίδης ο προϋπολογισμός του έργου , μαζί με την ολοκλήρωση της δημιουργίας και των απαραίτητων αποχετευτικών δικτύων , ανήλθε στα 10 εκ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμπλήρωσε πως οι εγκαταστάσεις αναμένεται να εξυπηρετούν 20.000 κατοίκους της περιοχής , ενώ έχει τις προδιαγραφές για την εξυπηρέτηση επιπλέον 20.000 κατοίκων. Ακόμα όπως τόνισε υπάρχει η δυνατότητα τριτοβάθμιας επεξεργασίας λυμάτων , που προϋποθέτει 99% καθαρότητα του νερού από μικροβιακό φορτίο καθιστώντας το κατάλληλο για άρδευση.