Παρασκευή 3 Απριλίου 2020
x

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ - ΠΑΕΙ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αυτοδιοικητικούς τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών.

Μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών των νησιών του βορείου Αιγαίου τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης με τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητικό κλίμα και τέθηκαν ανοιχτά όλα τα ζητήματα με κύριο μέλημα την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Όπως επισημαίνεται,  τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης "χαιρετίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων και επιτάχυνση της εξέτασης των αιτήσεων ασύλου και επιστροφών", ενώ τονίστηκε η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να κλείσει τις σημερινές άναρχες δομές και να τις αντικαταστήσει από κλειστές δομές.

"Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

Επίσης διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν λάβει ήδη άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.

Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και τα τρία νησιά τις επόμενες μέρες αρχίζοντας από τη Σάμο".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ