Skip to main content

Σε λίγο η ανακοίνωση των νέων μέτρων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με το πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης να βρίσκεται στο επίκεντρο. Λίγο μετά τις 12:00, ο κ. Παπακωνσταντ
Σε εξέλιξη βρίσκεται, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, ξεκίνησε η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με το πλαίσιο της συμφωνίας για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης να βρίσκεται στο επίκεντρο. Μετά τη συνεδρίαση, νωρίς το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα ανακοινώσει, σε συνέντευξη Τύπου, το πακέτο των νέων μέτρων.

Στη συνέχεια, ο υπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου στις 5:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Οικονομικών του Eurogrpoup, προκειμένου να εξεταστεί η έγκριση του προγράμματος στήριξης της Ελλάδας. Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και του αρμόδιου για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επιτρόπου Όλι Ρεν.

Όπως ανακοίνωσε διπλωματική πηγή την Παρασκευή, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ευρωζώνης αναμένεται να συνεδριάσουν στις 7 Μαΐου το βράδυ στις Βρυξέλλες ή στις 8 Μαΐου, για την οριστική έγκριση της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης.

Εξάλλου, αύριο ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάληξη των συζητήσεων με την «τρόικα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Παρασκευή με τον κ. Παπούλια, ζήτησε από τον Πρόεδρο «μετά τη συνάντησή τους, να συγκαλέσει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την κατάληξη των συζητήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας».