Skip to main content

Σε λύση των αγροτικών κινητοποιήσεων μέχρι την Κυριακή ελπίζει ο Μπορίσοφ

Την αισιοδοξία του πως οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που σαν αποτέλεσμα έχουν τον αποκλεισμό των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας, θα λήξουν έως την Κυριακή, εξέφρασε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.
Την αισιοδοξία του πως οι αγροτικές κινητοποιήσεις, που σαν αποτέλεσμα έχουν τον αποκλεισμό των συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, θα λήξουν έως την Κυριακή, εξέφρασε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ.

Επιπλέον, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στην ενημέρωση που έκανε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για το ζήτημα, επισημαίνοντας πως η ΕΕ γνωρίζει πολύ καλά τι γίνεται και ελπίζει πως η ελληνική κυβέρνηση θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Όπως σημείωσε, οι Βρυξέλλες εκτιμούν την ανεκτικότητα της Βουλγαρίας και την προθυμία της να περιμένει για λίγο προτού προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, προκειμένου να λύσει τις διαφορές της με τους Έλληνες αγρότες.

Η Βουλγαρία κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα, υπογράμμισε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι η δική του επίσκεψη στα σύνορα και η συνάντησή του με Έλληνες αγρότες δεν επιδείνωσε τις σχέσεις με την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον κ. Μπορίσοφ έγινε ακριβώς το αντίθετο, καθώς στους επόμενους δυο με τρεις μήνες- κατά τον ίδιο- θα λειτουργήσουν και άλλοι μεθοριακοί σταθμοί κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.