Skip to main content

Σε νευρική κρίση οι επιχειρηματίες της Μαγνησίας

Έξι στους δέκα επιχειρηματίες του νομού Μαγνησίας εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας.
Τη μεγάλη αγωνία των επιχειρηματιών της Μαγνησίας για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους, καθώς και την απογοήτευση που επικρατεί στην αγορά της περιοχής, καταγράφει έρευνα του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας στην οποία έξι στους δέκα επιχειρηματίες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για το μέλλον.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, επτά στους δέκα επιχειρηματίες τονίζουν ότι έχει υπάρξει σαφής μείωση του τζίρου τους κατά τον τελευταίο χρόνο, ενώ μόλις ένας στους δέκα μιλά για αύξηση του κύκλου εργασιών.  Τα πιο οξυμένα προβλήματα αντιμετωπίζει ο κλάδος των μεταφορών με μείωσε εσόδων της τάξης του 100%, των ακινήτων όπου η μείωσε εσόδων αγγίζει το 82% και ο κλάδος των κατασκευών με μείωση 81%.

Η νευρική κρίση στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρηματίες αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι το 43% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο τζίρος των επιχειρήσεών τους θα μειωθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα. Από τους πλέον απαισιόδοξους είναι όσοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο των μεταποιητικών επιχειρήσεων, όπου έξι στους δέκα μιλούν για χειρότερες μέρες που πρόκειται να έρθουν.

Εξαιρετικά ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία της έρευνας για την απασχόληση στο νομό Μαγνησίας. Το 28% των επιχειρηματιών που συμμετείχε στην έρευνα, έχει ήδη προχωρήσει σε μείωσε του προσωπικού του, το προηγούμενο διάστημα και μόλις το 8% προέβη σε προσλήψεις.

Για τους επόμενους μήνες η πλειοψηφία των επιχειρηματιών δηλώνει, τέλος, ότι θα προσπαθήσει να διατηρήσει το υφιστάμενο προσωπικό, το 12% επισημαίνει ότι θα κάνει προσλήψεις και ένα 10%, που αφορά κυρίως σε επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις.