Skip to main content

Σε ομηρία για πάνω από 3 ώρες μέλη της Πρυτανείας στο ΑΠΘ

Περίπου 40 άτομα προσκείμενα στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά εισήλθαν στο ισόγειο του κτηρίου στις 16.00, κλειδώνοντας οκτώ άτομα μέσα στο κτήριο

Για περισσότερες από τρεις ώρες ήταν αποκλεισμένοι στο κτήριο διοίκησης του ΑΠΘ πέντε μέλη της Πρυτανείας και τρεις πρόεδροι τμημάτων του Αριστοτελείου κατά τη διάρκεια της συνερίασης της Συγκλήτου.

Περίπου 40 άτομα, φοιτητές προσκείμενοι στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, έπειτα από σχετική απόφαση που πήραν σε γενικές συνελεύσεις, ζήτησαν να τους επιτραπεί η είσοδος στην αίθουσα της συνεδρίασης, στον 7ο όροφο του κτιρίου της Πρυτανείας, και η συμμετοχή στη διαδικασία.

Όταν το αίτημά τους απορρίφθηκε, κατέβηκαν στο ισόγειο του κτιρίου, γνωστοποιώντας την πρόθεσή τους να παραμείνουν στο κτίριο μέχρι να γίνει αποδεκτή η πρότασή τους για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου, προκειμένου να καταθέσουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου.

 

«Μας καταλόγιζαν την εφαρμογή του νόμου Γαβρόγλου. Εμείς τους εξηγήσαμε ότι και να θέλαμε δε θα μπορούσαμε να υποσχεθούμε ότι θα γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για ανοιχτή συνεδρίαση, όταν αυτοί δεν μπορούν να υποσχεθούν ότι δε θα κλειδώσουν τα μέλη της Συγκλήτου, όπως έκαναν με εμάς», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαόπουλος.

Τελικά, οι φοιτητές, οι οποίοι διαβεβαίωσαν πως κανένας εργαζόμενος δεν παρεμποδίστηκε να φύγει, αποχώρησαν από το κτήριο περίπου στις 19.30 τονίζοντας ότι θα επιμείνουν στο αίτημα για ανοιχτή συνεδρίαση της Συγκλήτου και ότι θα αποφασίσουν από αύριο πώς θα κινηθούν στη συνέχεια.