Skip to main content

Σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία της Λάρισας

Στο όριο της κατάρρευσης βρίσκονται πολλές κλινικές και τμήματα των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, καθώς συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα η επίσχεση εργασίας των γιατρών με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγ
Στο όριο της κατάρρευσης βρίσκονται πολλές κλινικές και τμήματα των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, καθώς συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα η επίσχεση εργασίας των γιατρών με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας δυσλειτουργεί πλέον και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αφού το 80% των ειδικευόμενων γιατρών του ιδρύματος συμμετέχει στην επίσχεση εργασίας και από τις εφημερίες.

Έτσι, οι ασθενείς που σπεύδουν στο ΤΕΠ του Γ.Ν.Λ. καλούνται να οπλιστούν με μεγάλες δόσεις υπομονής περιμένοντας να εξυπηρετηθούν από το μικρό αριθμό των γιατρών που εφημερεύει κανονικά. Αποτέλεσμα της υφιστάμενης κατάστασης είναι η δημιουργία εντάσεων και οι συνεχείς διαμαρτυρίες των πολιτών, που πληρώνουν τα σπασμένα της αντιπαράθεσης των γιατρών με το υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα, δεν πραγματοποιούνται τακτικά χειρουργεία και εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, γεγονός που οξύνει το πρόβλημα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νομό. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μετά το Πάσχα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου οι γιατροί κατέθεσαν ασφαλές εφημεριακό που σημαίνει ότι μετά τα μέσα Απριλίου, το νοσοκομείο αναμένεται να παραλύσει.

 Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί διεκδικούν την άμεση εξόφληση των χρημάτων που τους οφείλει το κράτος για τις δεδουλευμένες εφημερίες των τελευταίων 3 μηνών ενώ διαμαρτύρονται και για την περικοπή των κονδυλίων που προβλέπονται για τις εφημερίες του 2010. Τονίζουν, μάλιστα, ότι αν δεν αλλάξει ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας με παράλληλη αύξηση των εφημεριακών κονδυλίων, θα προκληθεί εφημεριακό «κραχ» εντός του Απριλίου στην πλειοψηφία των κρατικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας.