Skip to main content

Σε Παυλόπουλο και Παππά τα «χρυσά» κορίτσια μπάσκετ κωφών

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Επικρατείας επισκέφθηκε σήμερα η «χρυσή» Εθνική Ομάδα Μπάσκετ Κωφών Γυναικών.

Δεκτές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, έγιναν σήμερα οι «χρυσές» πρωταθλήτριες της Εθνικής μας Ομάδας Καλαθοσφαίρισης Κωφών Γυναικών που κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης.

Οι πρωταθλήτριες Ευρώπης, συνοδευόμενες από την τεχνική ηγεσία, τη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, καθώς και βασικούς υποστηριχτές του πρωταθλήματος της Θεσσαλονίκης, επισκέφτηκαν αρχικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον οποίο χάρισαν μια φανέλα με τις υπογραφές τους και μια μπάλα του μπάσκετ.

Ο κ. Παυλόπουλος τις καλοσώρισε θερμά στο Προεδρικό Μέγαρο και τις ευχήθηκε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον. «Αποδείξατε τη δύναμη τη ψυχή σας και κυρίως ότι η Ελλάδα μέσα στην κρίση έχει δυνάμεις που μπορεί να στηρίζεται», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, ο οποίος μίλησε για «μια διάκριση, η οποία έδωσε μεγάλη συγκίνηση».

Στη συνέχεια, η Εθνική Ομάδα συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, τον οποίο και ευχαρίστησαν για τη στήριξη που τους παρείχε στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο υπουργός, από την πλευρά του, συνεχάρη τα κορίτσια για τη μεγάλη τους επιτυχία να βρεθούν στην κορυφή της Ευρώπης και τις ευχαρίστησε για τα ενθύμια που του προσέφεραν. «Είμαστε ευγνώμονες για την προσπάθειά σας και είναι η ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας να κάνει περισσότερα πράγματα για σας», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Για αναγνώριση της προσπάθειας που έγινε από την Εθνική Ομάδα μίλησε η προπονήτρια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, Αθηνά Ζέρβα. «Είναι μεγάλη τιμή για όλη την Εθνική Ομάδα που μας δέχτηκαν τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο υπουργός Επικρατείας. Είναι ιδιαίτερα θετικό για τα παιδιά αυτά να αναγνωρίζονται οι κόποι και οι προσπάθειες τους να φτάσουν στην κορυφή. Συνεχίζουμε και βάζουμε πλώρη για νέες επιτυχίες με το εθνόσημο. Επόμενος στόχος μας είναι η Ολυμπιάδα της Τουρκίας, το επόμενο καλοκαίρι», δήλωσε η κα. Ζέρβα.

Τη «χρυσή» Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης Κωφών Γυναικών αποτελούν οι αθλήτριες: Δήμητρα Μελλίνη, Αλεξάνδρα Κοτσιάφτη, Ευαγγελία Σαρακατσάνη, Ντίνα Μπάλκογλου, Στεφανία Πατέρα, Ανθή Χαϊνά, Ιωάννα Βουδούρη, Λαμπρινή Αγαγιώτου, Στάλα Κοτσιρέα και Χρύσα Βεράνη.   

 

Στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας βρίσκεται η Αθηνά Ζέρβα, με βοηθούς τους Νέστορα Αυγουστίδη και Ζώη Χρήστου.  “Στηρίγματα” επίσης αποτελούν οι φυσικοθεραπεύτριες Νάνσυ Τσιούλη και Λούση Ζουρνή, ο Βασίλης Παπαπαναγιώτου υπεύθυνος για τα στατιστικά και η μόνιμη υποστηρίκτρια, Ευγενία Φραγκούλη.

Στις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Επικρατείας έδωσαν επίσης το παρών ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, Ιωάννης Στουφής, ο πρώην αρχηγός Ολυμπιακής Αποστολής, Δημήτρης Στεφανίδης, ο τεχνικός σύμβουλος, Διονύσης Γαζής και το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Νίκος Ζεϊμπέκης.