Skip to main content

Σε πλήρη ετοιμότητα ανοίγουν ξανά τα σχολεία στον δήμο Ωραιοκάστρου

Η Σχολική Επιτροπή στον δήμο Ωραιοκάστρου προέβη ήδη σε απολυμάνσεις όλων των σχολικών κτηριακών δομών και τα προμήθευσε με αντισηπτικά.

Επιστρέφουν στα θρανία, σήμερα, Δευτέρα, οι μικροί μαθητές του δήμου Ωραιοκάστρου, καθώς ανοίγουν και πάλι δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί μετά από δυόμισι μήνες αναγκαστικής διακοπής της λειτουργίας τους στα πλαίσια της αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού.

Η επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει σύμφωνα με τους κανόνες που θέτει η σχετική κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) η οποία ορίζει, μεταξύ άλλων, πρακτικές περιορισμού της αλληλεπίδρασης μεταξύ μαθητών/τριών των τμημάτων και αποφυγής του συνωστισμού.

«Καθ’ όλο το προηγούμενο διάστημα, κινηθήκαμε γρήγορα και αποτελεσματικά. Λάβαμε όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε, σήμερα, όλοι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του δήμου μας να είναι βέβαιοι για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων μας», δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τη σημερινή τους επαναλειτουργία, την προηγουμένη εβδομάδα, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Ωραιοκάστρου προέβη, υπό την εποπτεία του προέδρου της, Ευάγγελου Χατζηαντωνίου, σε απολυμάνσεις όλων των σχολικών κτηριακών δομών, προμήθευσε τα απαραίτητα αντισηπτικά, φρόντισε για την παρουσία καθαριστριών από την αρχή του σχολικού ωραρίου – αντί για παρουσία τους μόνο κατά το τέλος του – και διένειμε υφασμάτινες μάσκες, μάσκες μίας χρήσεως, καθώς επίσης και γάντια.