Skip to main content

Σε πλήρη ετοιμότητα για ασφαλή επαναλειτουργία τα σχολεία του Λαγκαδά

Ο δήμαρχος Λαγκαδά τόνισε ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαναλειτουργία των σχολείων και την ασφαλή επιστροφή στις τάξεις.

Σύσκεψη για την ετοιμότητα των σχολείων ώστε να λειτουργήσουν από την προσεχή Δευτέρα με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια, συγκάλεσε σήμερα ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Προκοπίδης και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Λαγκαδά Αλέξανδρος Πατσιαλάς και Κωνσταντίνος Μπίκας αντίστοιχα, έγινε ενημέρωση για τα μέτρα που ελήφθησαν, από πλευράς δήμου, για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Ο κ. Ταχματζίδης ζήτησε και έλαβε από τους παραβρισκόμενους τη διαβεβαίωση ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαναλειτουργία των σχολείων και την ομαλή επιστροφή καθηγητών και μαθητών στις σχολικές δομές του Δήμου Λαγκαδά.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Γ. Προκοπίδης επισήμανε ότι έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες που θα ανοίξουν τη Δευτέρα από ειδικό συνεργείο, όπως και οι αποψιλώσεις χόρτων και θάμνων στους προαύλιους και εξωτερικούς χώρους των σχολείων όλων των Δ. Ενοτήτων του Δήμου Λαγκαδά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Μπίκας ανέφερε ότι στα σχολεία που θα επαναλειτουργήσουν από Δευτέρα έχουν γίνει σχολαστικοί καθαρισμοί, έχουν ήδη τοποθετηθεί αντισηπτικά, έχουν δοθεί μάσκες και γάντια όπως και υλικά απολύμανσης και καθαρισμού, ενώ έχουν τοποθετηθεί και ειδικοί κάδοι με πεντάλ για την απόρριψη του υγειονομικού υλικού.

Ο κ. Μπίκας, υπογράμμισε ακόμη ότι οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών θα βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία με τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει και πως θα ενισχυθεί και ο τομέας της καθαριότητας σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Λαγκαδά.

Ανάλογες ενέργειες θα δρομολογηθούν και για τα Δημοτικά Σχολεία όταν υπάρξει η επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας για την έναρξη των μαθημάτων, ανέφερε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών της Α/θμιας Εκπαίδευσης Αλέξανδρος Πατσιαλάς.