Skip to main content

Σε πλήρη εξέλιξη η ανέγερση του 2ου Γυμνασίου Πεύκων

Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή και ανέγερση του μεγάλου και σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος στην περιοχή των Πεύκων, στον δήμο Νεάπολης Συκεών.

Ο χρόνος για την κατασκευή ενός μεγάλου, σύγχρονου και ευρωπαϊκών προδιαγραφών βιοκλιματικού σχολικού συγκροτήματος στον δήμο Νεάπολης-Συκεών κυλά αντίστροφα, και μάλιστα με ταχύτατους ρυθμούς!

Πρόκειται για την κατασκευή-ανέγερση του 12θέσιου 2ου Γυμνασίου Πεύκων, το οποίο θα αποτελείται επιπλέον από κλειστό γυμναστήριο αγωνιστικών διαστάσεων, από αίθουσες ειδικών μαθημάτων, εργαστηρίων πληροφορικής, φυσικής, χημείας και πολλαπλών χρήσεων, με τις εργασίες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από τις αρχές του έτους. O συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 7.836.300 ευρώ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από πρόγραμμα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ, στο οποίο εντάχθηκε μετά από επίπονους και επίμονους αγώνες και σκληρή προσπάθεια της διοίκησης του δήμου αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την ολοκληρωμένη δουλειά της αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων και του Γραφείου Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

«Στον δήμο μας, όπου η παιδεία και η εκπαίδευση των παιδιών μας βρίσκεται σταθερά στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, ένα ακόμη σχολικό συγκρότημα-πρότυπο έρχεται να εμπλουτίσει και να ενισχύσει την εκπαίδευση. Έτσι απαντάμε στις απαιτήσεις και τις προκλήσεις του μέλλοντος, καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο τις πιεστικές ανάγκες της σχολικής στέγης στη Δ.Ε. Πεύκων, και όχι με προχειροκατασκευές με ημερομηνία λήξης», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο στην περιοχή του Βυζαντίου στα Πεύκα, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ.

Επί τόπου ο δήμαρχος ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από στέλεχος της κατασκευάστριας εταιρίας, ζητώντας παράλληλα «οι ρυθμοί να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα έτσι ώστε να κερδηθεί χρόνος και το σχολικό συγκρότημα να παραδοθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα σε συντομότερο χρονικό διάστημα».

Οι εργασίες

Από την έναρξη των εργασιών, που τοποθετούνται στις αρχές του έτους, έως σήμερα το έργο παρουσιάζει σημαντική πρόοδο. Συγκεκριμένα, έχουν ολοκληρωθεί οι πρόδρομες εργασίες αντιστήριξης και των δύο τύπων (Βερολίνου και με φρεατοπασάλους προς την πλευρά του ρέματος), οι εκσκαφές, η ανέγερση του τοιχίου αντιστήριξης προς το ρέμα και οι θεμελιώσεις του σχολικού συγκροτήματος, ενώ ξεκίνησε η ανέγερση του πρώτου ορόφου, του πρώτου τμήματος από τα τρία του σχολικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στέλιο Γκατζέ, «το έργο βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και η εξασφαλισμένη χρηματοδότησή του παρέχει τα εχέγγυα για την γρηγορότερη παράδοσή του».

Το έργο αποτέλεσε ένα φιλόδοξο όραμα της Δημοτικής Αρχής από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του ενοποιημένου πλέον δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη να ακυρώνει τα διάτρητα και διαβλητά εκτός νόμου σχέδια της τότε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, που δημοπράτησε την τελευταία ημέρα της θητείας της (31.12.2018) τη λυόμενη κατασκευή 6θέσιου Γυμνασίου χωρίς καμία αδειοδότηση.

Όπως τονίζει, «η εξέλιξη του 2ου Γυμνασίου Πεύκων συνιστά μια πολύ μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στη σταθερή γραμμή που ακολουθήσαμε από την πρώτη στιγμή, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες των σκοπιμοτήτων και συμφερόντων να πάμε σε άλλη πρόχειρη και λυόμενη λύση.

Έτσι πετύχαμε τους μεγάλους στόχους μας παρά τον πόλεμο, τις καθυστερήσεις και την υπονόμευση της προσπάθειας από ‘‘θεσμικούς’’ ή εξωθεσμικούς παράγοντες και φορείς. Και είμαστε υπερήφανοι που τα παιδιά μας θα χαίροντα σύντομα ένα Γυμνάσιο-πρότυπο».