Skip to main content

Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

Έχει αποπερατωθεί ο οικοδομικός σκελετός του κτιρίου και ολοκληρώνονται οι τοιχοποιίες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, ένα έργο που - τηρουμένων των χρονοδιαγραμμάτων- αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Εννέα μήνες μετά τη θεμελίωσή του -και παρά τα εμπόδια που προκαλεί η πανδημία- έχει αποπερατωθεί ο οικοδομικός σκελετός του κτιρίου και ολοκληρώνονται οι τοιχοποιίες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Ο προσεχής προγραμματισμός των εργασιών περιλαμβάνει τα εξωτερικά κουφώματα, την ολοκλήρωση των επιχρισμάτων, την τοποθέτηση των δαπέδων σε όλους τους ορόφους, τους ελαιοχρωματισμούς, τα σκίαστρα, τις μεταλλικές κατασκευές και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου (σχολική αυλή).

Την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, επισημαίνοντας πώς, εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, από τη νέα σχολική χρονιά θα παραδοθεί στην ταλαιπωρημένη σχολική κοινότητα του 24ου Δημοτικού ένα νέο σχολείο πραγματικό στολίδι της δημόσιας εκπαίδευσης. «Πρόκειται για ένα ζωτικό έργο το οποίο έπειτα από πολλά χρόνια ανοίγει το δρόμο για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της σχολικής στέγης στο δήμο μας», δήλωσε ο κ. Μανδαλιανός.

Το έργο

Η ανέγερση του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου σε οικόπεδο επιφάνειας 2.697,62 τμ πλησίον του ΔΑΚ Ευόσμου ξεκίνησε το Μάρτιο του 2020 και υλοποιείται από τις «ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.130.000,00€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» (ΕΣΠΑ 2014-2020), άξονας προτεραιότητας «ΑΞ10-Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη δια βίου μάθηση – ΕΤΠΑ».

Το κτήριο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, 1ο & 2ο όροφο και αύλειο χώρο και θα περιλαμβάνει 10 αίθουσες διδασκαλίας, ένα εργαστήριο αισθητικής αγωγής, αίθουσα διδασκαλίας-εργαστήριο φυσικών επιστημών, εργαστήριο ξένων γλωσσών, βιβλιοθήκη, χώρους υγιεινής, γραφείο δασκάλων, γραφείο Διευθυντή με γραμματεία, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, χώρο πολλαπλών χρήσεων με σκηνή και αποδυτήρια, χώρο εισόδου, στεγασμένο χώρο διαλείμματος, χώρο φαγητού με κουζίνα, αποθήκη, κλιμακοστάσια και ανελκυστήρα και γήπεδο μπάσκετ στον αύλειο χώρο.