Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΣΕ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΟ ΚΕΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επαναλειτουργεί από σήμερα στην οδό Λαγκαδά το ΚΕΠ της B’ Δημοτικής Κοινότητας. Τι δήλωσαν ο δήμαρχος Κ. Ζέρβας και ο Μητροπολίτης Βαρνάβας

Στο νέο του πλήρως ανακαινισμένο χώρο, στην οδό Λαγκαδά 59, επαναλειτουργεί από σήμερα το ΚΕΠ της B’ Δημοτικής Κοινότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.

Οκτώ υπάλληλοι του δήμου θα εξυπηρετούν τους πολίτες στο καινούργιο ΚΕΠ, το οποίο βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της πόλης.

Σήμερα κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας του ΚΕΠ βρέθηκαν στο χώρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο Μητροπολίτης Σταυρουπόλεως και Νεαπόλεως Βαρνάβας και οι αντιδήμαρχοι Στέλιος Λιακόπουλος και Γιώργος Αβαρλής, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στο χώρο.

«Οι συνθήκες δεν επιτρέπουν για αγιασμό, ούτε για περισσότερο κόσμο, αλλα χαιρόμαστε που βρισκόμαστε στο ξεκίνημα ενός καινούργιου ΚΕΠ. Όλοι γνωρίζουμε το πόσο σημαντικός θεσμός είναι στη χώρα μας, που από το 2010 και μετά ήρθαν στην αρμοδιότητα των δήμων», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας πως ο δήμος έχει έξι ΚΕΠ.

«Αυτό το κομμάτι της δυτικής Θεσσαλονίκης εξυπηρετούνταν σε ένα σημείο (σ.σ. ΟΣΕ), που δεν ήταν το καταλληλότερο. Είχαμε μέχρι και περιστατικά επιθέσεων σε υπαλλήλους και όλο αυτό είχε να κάνει και όλο αυτό είχε να κάνει με τις κακές υποδομές», τόνισε ο δήμαρχος, ο οποίος υπογράμμισε ότι με το νέο αυτό χώρο η κατάσταση αυτή θεραπεύεται. Ο κ. Ζέρβας υπενθύμισε ότι ο χώρος παραχωρήθηκε αορίστου από τον ΟΑΕΔ μαζί με άλλα δύο ακίνητα. «Αυτό το σημείο της πόλης, εδώ και πολλά χρόνια δεν έτυχε της προσοχής από τον δήμο μας, από τη διοίκηση που υπήρχε», σημείωσε, τονίζοντας ότι πλέον το καλύτερο ΚΕΠ του δήμου βρίσκεται στη Β΄ δημοτική Κοινότητα.

Ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση και σήμερα η σημερινή δίνει στους δημότες τον νέο χώρο.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και ΚΕΠ Στέλιος Λιακόπουλος υπενθύμισε ότι το ΚΕΠ θα λειτουργεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού.

«Με το που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου ξεμπλοκάραμε τη σύμβαση με τον ΟΑΕΔ και έτσι καταφέραμε να τρέξει το έργο. Και παρά τις δυσμενείς συνθήκες που αντιμετωπίζουμε για τα δεδομένα του ελληνικού δημοσίου, ολοκληρώσαμε το έργο», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Αβαρλής. Όπως ανέφερε, «όταν έκλεισε η διοίκηση έκλεισε το προηγούμενο ΚΕΠ, καθώς εκεί ήταν απελπιστική η κατάσταση. Πολλοί διαμαρτυρήθηκαν, αλλά για εμάς προείχε η υγεία», τόνισε.

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Βαρνάβας έκανε λόγο για μια σημαντική και απαραίτητη παρέμβαση για την περιοχή, ενώ χαρακτήρισε καλό και γόνιμο συνεργάτη τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα. Ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη συνεργασία και για το ενδιαφέρον που δείχνει για την περιοχή της Ξηροκρήνης, «αδικημένης επί σειρά ετών».