Skip to main content

Σε πολικό κλοιό η Θεσσαλονίκη: Πού κατρακύλησε ο υδράργυρος ανά περιοχή

Ποιες ήταν οι ελάχιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης από τα ξημερώματα - Στους -8 η αίσθηση του ψύχους στο κέντρο

Μπορεί ο χιονιάς της Μήδειας να κατηφόρισε προς τη νότια Ελλάδα, μετά την αρχική επέλασή του στα βόρεια και δυτικά, ωστόσο αφήνει πίσω του πολικές θερμοκρασίες για δεύτερη συνεχή ημέρα στην Κεντρική Μακεδονία.

Η Θεσσαλονίκη, που καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας βρέθηκε σε ολικό παγετό (η θερμοκρασία δεν ανέβηκε πουθενά πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου), ξύπνησε με χιονόστρωση σχεδόν στο σύνολο των δρόμων της, εκτός από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες, ενώ και η ξαστεριά που επικράτησε από τα ξημερώματα έριξε τον υδράργυρο στα... τάρταρα.

Έτσι, λοιπόν, το σύνολο του πολεοδομικού συγκροτήματος παραμένει από το πρωί σε αρνητικές θερμοκρασίες, παρά την καλοκαιρία, αφού βγήκε Ήλιος με... δόντια.

Η χαμηλότερη θερμοκρασία από τα ξημερώματα για τον αστικό ιστό καταγράφηκε στο Επταπύργιο, από σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 6:21, καθώς ο υδράργυρος έπεσε στους -4,5 βαθμούς Κελσίου. Σε ό,τι αφορά, όμως, τον νομό, η θερμοκρασία έπεσε στους -6,6 στον Λαγκαδά (στις 6:38), τη στιγμή που λίγο βορειότερα, στη Νέα Σάντα του Κιλκίς βυθίστηκε στους -9,7 (6:39). Η... υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στην Καλαμαριά, μόλις -2 βαθμοί Κελσίου, στις 8:20.

Δείτε τις τιμές για περιοχές του ανατολικού, του κεντρικού και του δυτικού τομέα της πόλης, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ:

-4,5 °C στο Επταπύργιο, 6:21
-2,3 °C στο ιστορικό κέντρο, 7:17
-2 στην Καλαμαριά, 8:20
-2,7 στη ΔΕΘ, 6:34
-3,0 στο Κορδελιό 7:55
-3,3 στο ΝΟΕΣΙΣ, στην Πυλαία, στις 8:00
-6,6 στον Λαγκαδά, 6:38
-3,1 στη Σίνδο, 7:18
-4,1 στη Χαλάστρα, 7:27

Να σημειωθεί ότι η αίσθηση του ψύχους στο κέντρο της πόλης άγγιξε τα ξημερώματα τους -8 βαθμούς Κελσίου.