Skip to main content

Σε πορεία για τον Φλόιντ ο Αντετοκούνμπο:Θέλουμε αλλαγή και δικαιοσύνη

Συνοδευόμενος από αρκετούς συμπαίκτες του, ο Αντετοκούνμπο τίμησε τον Τζορτζ Φλόϊντ, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Μινεάπολη από αστυνομικό.

Σε ειρηνική διαδήλωση κατά του ρατσισμού στο Μιλγουόκι συμμετείχε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με την οικογένεια του.  Συνοδευόμενος από αρκετούς συμπαίκτες του στους Μπακς, ο Αντετοκούνμπο φορώντας προστατευτική μάσκα, γάντια και μία μπλούζα με το μήνυμα «δεν μπορώ να αναπνεύσω», τίμησε τον Τζορτζ Φλόϊντ, ο οποίος δολοφονήθηκε προ ημερών στη Μινεάπολη από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια της σύλληψης του. Αυτή η φράση, ήταν τα τελευταία λόγια του νεκρού Αφροαμερικανού και πλέον έχει γίνει παγκόσμιο σύνθημα κατά των διακρίσεων και της αστυνομικής βίας.

Σε κάποια στιγμή, ο Αντετοκούνμπο, απευθυνόμενος στο πλήθος, είπε: «Αυτή είναι η πόλη μας και ήλθαμε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια. Θέλουμε την αλλαγή, θέλουμε Δικαιοσύνη και γι’ αυτό είμαστε εδώ. Θέλω το παιδί μου να μεγαλώσει εδώ στο Μιλγουόκι και να μην φοβάται να περπατά στους δρόμους. Δεν θέλω το παιδί μου να έχει μίσος στην καρδιά του», γνωρίζοντας την αποθέωση από τους συγκεντρωμένους.

Οι διαδηλώσεις στο Μιλγουόκι είναι από τις πιό έντονες στις ΗΠΑ, με τους διαδηλωτές να υποστηρίζουν ότι δεν θα σταματήσουν, μέχρι να δουν συστηματικές αλλαγές που αποδεικνύουν ότι η ζωή των μαύρων έχει σημασία.

Κεντρική φωτογραφία:Twitter/instasports007