Skip to main content

Σε προχωρημένες επαφές για να παίξει Eurocup ο Άρης

Οι επικεφαλής των «κιτρινόμαυρων» επιδιώκουν την επανεμφάνιση του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και απομένει η αποστολή του φακέλου τους.

Σε προχωρημένες επαφές με τη Euroleague για την επιστροφή στο Eurocup βρίσκεται ο Άρης.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Metrosport», οι επικεφαλής των «κιτρινόμαυρων» επιδιώκουν την επανεμφάνιση του συλλόγου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το μόνο που απομένει είναι να αποσταλεί ο φάκελός τους.

Η «Μ» είχε αποκαλύψει το σχέδιο επιστροφής της ομάδας στην Ευρώπη. Προφανώς πρόκειται για κίνηση υψηλού ρίσκο, δεδομένων α) των εξόδων συμμετοχής στη διοργάνωση, β) της αγωνιστικής δυναμικής που οφείλει να έχει μια ομάδα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις συμμετοχής σε πλάνο δύο αγώνων την εβδομάδα, γ) τις όποιες προεκτάσεις μπορεί να έχει επί του ζητήματος κατάρτισης του αγωνιστικού προϋπολογισμού. Ωστόσο, αποφασίστηκε να δηλωθεί συμμετοχή (στο Eurocup) και από τη στιγμή που η σχετική προθεσμία εκπνέει σήμερα, θα σταλεί σχετικός φάκελος. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα γίνει δεκτός. Επί τούτου θα αποφασίσει η διοργανώτρια αρχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανεξαρτήτως της απόφασης συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, στον Άρη ήδη αποφασίστηκε ότι ο αγωνιστικός προϋπολογισμός δεν θα ξεπεράσει τα 350.000 ευρώ. Σημειώνουν ότι η συμμετοχή στο Eurocup της επόμενης περιόδου θα προσφέρει πλεονέκτημα στη διεκδίκηση παικτών διότι θα υπάρχει έντονο αγωνιστικό κίνητρο, εκτιμούν τέλος ότι η εταιρία δεν θα ζημιωθεί σε οικονομικό επίπεδο. Η αλήθεια είναι ότι προς αυτήν την κατεύθυνση έγιναν επαφές με γνωστή φίρμα αθλητικών υποδημάτων, σ’ αυτές σημειώθηκε ότι σημείο-οδηγός για την επίτευξη συμφωνίας είναι η συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές σε φόρμουλα συνεργασίας. Θεωρείται όμως ότι με την επικύρωση της συμμετοχής σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, θα έχει γίνει το σημαντικότερο βήμα για τη συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, πληροφορίες της «Μ» αναφέρουν ότι έκλεισε ο κύκλος επαφών με την Euroleague για την επιστροφή της ομάδας στο Eurocup. Απομένει να στείλουν οι «κιτρινόμαυροι» τον φάκελό τους (σ.σ. πρόθεση συμμετοχής) κι αυτό θα γίνει εντός των επόμενων ωρών. Προς αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται να τρέξει γραφειοκρατική διαδικασία κι αυτό έγινε στις προηγούμενες ημέρες. Μένει να φανεί ο τρόπος. Αν δηλαδή ο Άρης θα μπει σε προκριματική φάση της διοργάνωσης ή θα έχει εξασφαλισμένη θέση σε όμιλο της διοργάνωσης, καθώς αυτός είναι ο στόχος τόσο για αγωνιστικούς όσο και για οικονομικούς λόγους.