Skip to main content

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η Νέα Δημοκρατία στη Β' Θεσσαλονίκης

Εκατοντάδες «γαλάζια» στελέχη σε διαδοχικές κομματικές εκδηλώσεις, αλλά και σε μαζώξεις βουλευτών και πολιτευτών, στη Θεσσαλονίκη.

Χαμός με τις «γαλάζιες» εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο τριήμερο. Ειδικά στη Β' Θεσσαλονίκης έγιναν περισσότερες από πέντε εκδηλώσεις, στις οποίες οι παριστάμενοι ξεπέρασαν τους 100 σε καθεμιά από αυτές.

Ο κομματικός μηχανισμός κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς, με αφορμή και τις πίτες που σταδιακά ολοκληρώνονται, ενώ τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν, εκτός των τοπικών στελεχών και προβεβλημένα «γαλάζια» στελέχη, όπως ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό, καθώς κεντρική οδηγία είναι να κρατηθεί το κόμμα σε εγρήγορση και ο κόσμος «ζεστός», διότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκηρυχθούν εκλογές.

Την περισσότερη δουλειά είχε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β' Θεσσαλονίκης, Θωμάς Βράνος, ο οποίος κινητοποιεί άλλωστε και τον περισσότερο κόσμο, ώστε να είναι πολυπληθείς και επιτυχημένες οι εκδηλώσεις.

Είναι χαρακτηριστικές οι δυο κοπές πίτας της ΔΗΜΤΟ Ωραιοκάστρου (την Παρασκευή) και της ΔΗΜΤΟ Δέλτα στη Σίνδο (χτες), όπου παραβρέθηκαν εκατοντάδες άτομα, με κεντρικό ομιλητή στην πρώτη τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και στη δεύτερη τον Κώστα Γκιουλέκα.

Την ίδια ώρα η «γαλάζια» βάση δίνει σύσσωμη το παρών και στις εκδηλώσεις βουλευτών και πολιτευτών, που μόνο λίγες δεν είναι. Κατάμεστες αίθουσες καταγράφηκαν στην εκδήλωση του Θεόδωρου Καράογλου στο δημαρχείο Πανοράματος, αλλά και στην εκδήλωση του Σάββα Αναστασιάδη, στο Κολχικό Λαγκαδά.

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιούν και επίδοξοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ σε όλη τη Β' Θεσσαλονίκης, όπου επίσης το παρών είναι δυναμικό.

Εκτός από τη μάχη για να βγει η Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα, υπάρχει και ο εσωτερικός ανταγωνισμός, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι στις εκδηλώσεις των ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ, αλλά και τις κεντρικές του κόμματος σε όλη τη Θεσσαλονίκη, πλέον δε λείπει κανένα από τα στελέχη που σκοπεύουν να πολιτευτούν.