Skip to main content

Στην Αμερική για το πρόγραμμα Young European Leaders ο Γ. Παπαγεωργίου

Στο πρόγραμμα Young European leaders, την καρδιά της παγκόσμιας τεχνολογίας, στην Καλιφόρνια, συμμετείχε ο οικονομολόγος και πολιτικό στέλεχος της ΝΔ

Στο πρόγραμμα Young European leaders, την καρδιά της παγκόσμιας τεχνολογίας, στην Καλιφόρνια, συμμετείχε ο Γιάννης Παπαγεωργίου, οικονομολόγος και πολιτικό στέλεχος της ΝΔ.

Ο κ. Παπαγεωργίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με διευθυντές μεγάλων εταιριών, όπως της Google, με τους οποίους συζήτησε τις δυνατότητες που έχει η Θεσσαλονικη ως πεδίο προσέλκυσης σημαντικών επενδύσεων. Αναφέρθηκε στην επιτυχημένη 83η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει συνέχεια για να διατηρηθούν οι γέφυρες συνεργασίας ανάμεσα στις εταιρείες της Θεσσαλονίκης, ειδικά τις start ups, και τους τεχνολογικούς κολοσσούς που συμμετείχαν στη φετινή έκθεση.

Μάλιστα, έκανε ειδική αναφορά στο μεγάλο πανεπιστημιακό campus που διαθέτει η πόλη και τις προοπτικές εξέλιξής του.

Επίσης ενημερώθηκε από το International youth foundation στην Βαλτιμόρη για προοπτικές εξέλιξης και βελτίωση ικανοτήτων των νέων για την προσαρμογή τους στην αγορά εργασίας.

Στην Ουάσιγκτον επισκέφθηκε πολλά γνωστά think tank για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής  αλλά και ανάπτυξης της οικονομίας καθώς συζήτησε και θέματα εξωτερικής πολιτικής με επιτροπή της γερουσίας.

Η περιοδεία του κ. Παπαγεωργίου συνεχίστηκε με τον πρώην γερουσιαστή του Kansas Chris Steineger, στο Kansas State Capitol Building. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στο World Trade Center Kansas City 

Ωστόσο το πρόγραμμα τελείωσε στο Ορλάντο με επίσκεψη στη NASA αλλά και με σεμινάρια για smart cities.

Στόχος του κ. Παπαγεωργίου είναι να συλλέξει προτάσεις από τις επαφές του με κορυφαίους μάνατζερ και ακαδημαϊκούς, προκειμένου να συμβάλλει με φρέσκιες ιδέες στον διάλογο για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης.