Skip to main content

Σε πτώχευση η Forever 21- Kλείνει καταστήματα σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Η υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές επιτρέπει, σύμφωνα με τη διοίκηση, στη Forever 21 να απαλλαγεί από ζημιογόνα καταστήματα.

Αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς πτώχευσης, κατέθεσε την Κυριακή η δημοφιλής αλυσίδα καταστημάτων νεανικής ένδυσης Forever 21, προκειμένου να αναδιαρθρώσει τις δραστηριότητές της στο εσωτερικό.

«Οι αποφάσεις για το ποια εγχώρια καταστήματα θα κλείσουν είναι σε εξέλιξη, εν αναμονή των αποτελεσμάτων των συνεχιζόμενων συζητήσεων με ιδιοκτήτες», ανέφερε η εταιρεία προσθέτοντας:

«Ωστόσο, αναμένουμε ότι ένας σημαντικός αριθμός αυτών των καταστημάτων θα παραμείνει ανοιχτός και θα λειτουργήσει όπως συνήθως και δεν αναμένουμε να βγούμε από σημαντικές αγορές στις ΗΠΑ».

Ο όμιλος λιανικής ανακοίνωσε ότι έλαβε χρηματοδότηση ύψους 275 εκατ. δολαρίων από τους υφιστάμενους πιστωτές της, μεταξύ των οποίων είναι και η JPMorgan,αλλά και φρέσκα κεφάλαια ύψους 75 εκατ. δολαρίων από την TPG Sixth Street Partners. Tόσο το ενεργητικό όσο και το παθητικό της κινούνται στην κλίμακα των 1 έως 10 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters.

Από τις αρχές του 2017 περισσότεροι από 20 όμιλοι λιανικής των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων η Sears Holdings και η Toys 'R' Us, έχουν υπαχθεί σε καθεστώς πτώχευσης, υποκύπτοντας στις πιέσεις της συνεχούς και ταχύτατης ανόδου των κολοσσών του ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως είναι η Amazon.

Εξαιρετικά δημοφιλής στις αρχές της δεκαετίας του 2000 για τα προσιτά, αλλά ξεχωριστά σχέδιά της, η Forever 21 είδε την απήχησή της να χάνεται τα τελευταία χρόνια, καθώς η Γενιά Ζ, καταναλωτές που έχουν γεννηθεί από το 1998 και έπειτα, στράφηκε με ορμή στις ηλεκτρονικές αγορές ακόμη και για ρούχα.

Η υπαγωγή σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές επιτρέπει, σύμφωνα με τη διοίκηση, στη Forever 21 να απαλλαγεί από ζημιογόνα καταστήματα, να αντλήσει φρέσκα κεφάλαια και να επιτρέψει στην οικογενειακή, μη εισηγμένη, επιχείρηση να αναδιαρθώσει τις δραστηριότητές της κατά τρόπο που να απευθύνονται στη νέα γενιά.

Υπενθυμίζεται ότι η Forever 21 είχε ήδη ένα κατάστημα στην Αθήνα ενώ στα σχέδια της αλυσίδας ήταν και η δημιουργία καταστήματος στη Θεσσαλονίκη. (Διαβάστε εδώ)