Skip to main content

Σε πτώση η τιμή του χρυσού

Σε πτωτική πορεία βρίσκεται η τιμή του χρυσού στις πρωινές συναλλαγές στην Ασία, καθώς το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 191,3 μετρικούς τόνους χρυσού στην ανοιχτή αγορά.
Σε πτωτική πορεία βρίσκεται η τιμή του χρυσού στις πρωινές συναλλαγές στην Ασία μετά την είδηση ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προτίθεται να πουλήσει 191,3 μετρικούς τόνους χρυσού στην ανοιχτή αγορά και όχι στις κεντρικές τράπεζες.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις θα πραγματοποιηθούν σταδιακά με σκοπό να μην προκληθούν αναταράξεις στην αγορά και ότι η ποσότητα αντιπροσωπεύει το χρυσό, που έχει απομείνει από την προηγούμενη προγραμματισμένη πώληση των 403,3 τόνων.

Παρά το γεγονός ότι το ΔΝΤ δεν απέκλεισε την πιθανότητα πώλησης στις κεντρικές τράπεζες, ο χρυσός υποχώρησε, καθώς η είδηση εξανέμισε τις προσδοκίες για έντονο ενδιαφέρον του επίσημου κλάδου μετά την αγορά των 200 τόνων από την Ινδία, 2 τόνων από τη Σρι Λάνκα και 10 τόνων από το Μαυρίκιο τον περασμένο χρόνο.

Η τιμή του πιο ενεργού συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, υποχωρεί κατά 19,5 δολάρια στα 1.100,6 δολάρια ανά ουγγιά. Η τιμή spot του χρυσού σημειώνει πτώση 0,54% στα 1.100,80 δολάρια ανά ουγγιά.