Skip to main content

Σε ρυθμούς αντιπυρικής περιόδου η Πυροσβεστική-Σύσκεψη στην Αθήνα

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα που αφορούν στη σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων που διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύσκεψη για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο συγκλήθηκε την Τρίτη στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι, παρουσία του αρχηγού του Σώματος, αντιστράτηγου Βασιλείου Ματθαιόπουλου.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων που διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα, τον τρόπο λειτουργίας του νεοσύστατου μηχανοκίνητου τμήματος (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.), την ασφάλεια των υπαλλήλων και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο την καλύτερη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, κι οριστικοποιήθηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια επέμβασης για την αντιμετώπισή τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο υπαρχηγός επιχειρήσεων, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο υπαρχηγός υποστήριξης, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο συντονιστής υποστήριξης, υποστράτηγος Αναστάσιος Σωτήρχος, ο διοικητής Ε.Σ.Κ.Ε., υποστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, οι συντονιστές επιχειρήσεων, υποστράτηγοι Αχιλλέας Τζουβάρας, Σπυρίδων Βαρσάμης και Ιωάννης Πετρούτσος, ο διοικητής της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής, υποστράτηγος Νικόλαος Σπαής, οι περιφερειακοί διοικητές των πυροσβεστικών διοικήσεων, ο διοικητής της πυροσβεστικής ακαδημίας, οι διευθυντές των 199-Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ.- Κ.Ε.Π.Π., οι διοικητές Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, Πειραιώς, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., οι διευθυντές Διευθύνσεων του αρχηγείου, ο διοικητής της Υ.Ε.Μ.Π.Σ. κι ο αναπληρωτής Διευθυντής της Δ.Α.Ε.Ε..