Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
x

ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ Η ΑΧΑΐΑ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Στην εφαρμογή περιοριστικών μέτρων προχώρά η πολιτεία στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και του δήμου Ιωαννιτών λόγω της εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα.

Προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, όπου τέθηκαν επί τάπητος τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στο Δήμο Ιωαννιτών, Π.Ε Ιωαννίνων.

Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν να δοθεί εντολή από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά ώστε να επιβληθούν περιοριστικά μέτρα μετά και την εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων.

Ωε εκ τούτου τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής:
     
Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
   
Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
    
Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
    
Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
    
Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
    
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ