Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

ΣΕ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ Ο ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διευκρίνισε ότι θα κάνει επισκέψεις στις δύο χώρες, «μεγάλους συμμάχους» της χώρας του απέναντι στο Ιράν.

Στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μεταβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπως ανακοίνωσε εχθές, προκειμένου να συζητήσει για την κρίση με το Ιράν, καθώς ο πυρετός της έντασης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη δεν παύει να ανεβαίνει. «Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι τηρούμε όλοι την ίδια γραμμή και τον τρόπο να δημιουργήσουμε έναν παγκόσμιο συνασπισμό» έναντι του Ιράν, είπε ο Πομπέο σε δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας διευκρίνισε ότι θα κάνει επισκέψεις στις δύο χώρες, «μεγάλους συμμάχους» της χώρας του απέναντι «την πρόκληση που αντιπροσωπεύει το Ιράν» καθ' οδόν προς την Ινδία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη αύριο Τρίτη. Η διμερής ένταση κορυφώθηκε την Πέμπτη, όταν το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος, καταγγέλλοντας ότι είχε παραβιάσει τον ιρανικό εναέριο χώρο. Οι ΗΠΑ αντέτειναν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε ενώ βρισκόταν σε διεθνή εναέριο χώρο και ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε πως ακύρωσε in extremis πλήγματα αντιποίνων εναντίον ιρανικών θέσεων, που προβλεπόταν να εξαπολυθούν την Παρασκευή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ