Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΕ ΣΥΦΙΛΗ ΕΚΤΕΘΗΚΑΝ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η αποκάλυψη του προβλήματος έγινε μία εβδομάδα αργότερα, με το προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε πιθανότητα μόλυνσης

Σε σύφιλη εκτέθηκαν γιατροί και νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας από περιστατικό τοκετού όπου το νόσημα δεν είχε διαγνωστεί.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του larissanet.gr αναφέρει ότι επικρατεί αναστάτωση μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Μαιευτικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αναφορικά με περιστατικό τοκετού την παραμονή των Χριστουγέννων, από μητέρα με σύφιλη, νόσος που δεν είχε διαγνωστεί νωρίτερα, με αποτέλεσμα να εκθέσει αρκετούς εργαζόμενους (αν όχι και νοσηλευόμενους) στο ενδεχόμενο της μόλυνσης.

Το δημοσίευμα, επικαλούμενο «ασφαλείς πληροφορίες», αναφέρει ότι το περιστατικό μεταφέρθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που εφημέρευε. «Κατά την εισαγωγή του περιστατικού στη Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου δεν έγιναν οι απαιτούμενοι έλεγχοι, παρά το γεγονός ότι προβλέπονται από τα σχετικά πρωτόκολλα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εγκυμονούσα είναι φορέας μεταδιδόμενων νοσημάτων».

Έτσι,το περιστατικό εισήχθη για τοκετό με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να μην γνωρίζουν ότι είναι φορέας μεταδιδόμενου νοσήματος, προκειμένου να ακολουθήσουν τα σχετικά πρωτόκολλα προστασίας. Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα, η αποκάλυψη του προβλήματος έγινε τουλάχιστον μία εβδομάδα αργότερα, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό να βρίσκεται εκτεθειμένο σε πιθανότητα μόλυνσης. «Ο πανικός που δικαίως κατέλαβε το προσωπικό που ενεπλάκη στον τοκετό, έγινε ακόμα χειρότερος από τη στιγμή που το ίδιο το νοσοκομείο αδυνατεί να παράσχει τις απαιτούμενες εξετάσεις στο προσωπικό, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν μολυνθεί», σημειώνει το larissanet.gr αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν αντιδραστήρια προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Το δημοσίευμα καταγγέλλει ότι «τηρείται σιγή ιχθύος για το συμβάν», τόσο από το νοσοκομείο όσο και από την κλινική, ενώ το προσωπικό κάνει λόγο για απόπειρα «κουκουλώματος» του περαστικού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ