Skip to main content

Στο σημείο... μηδέν το θέμα της παραχώρησης του Καυτανζογλείου στον ΠΑΟΚ

Δεν παρέστη ο ΠΑΟΚ στη σύσκεψη που κάλεσε ο Λευτέρης Αυγενάκης για το Καυτανζόγλειο - Τι δηλώνει η πρόεδρος του Σταδίου Καλυψώ Γούλα στη Voria

Κανείς δεν έτρεφε ψευδαισθήσεις ότι η διήμερη παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στη Θεσσαλονίκη, θα μπορούσε να συμβάλει, έστω και κατ' ελάχιστο, στην πρόοδο των ζητημάτων τα οποία απασχολούν τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, δηλαδή την κατασκευή του νέου γηπέδου της Τούμπας, μαζί με την παραχώρηση του Καυτανζογλείου, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως προσωρινή έδρα της ομάδας έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Τούμπα. Το πολύ κακό επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, τις οποίες η πλευρά του ΠΑΟΚ δεν χάνει ευκαιρία να τις εκφράζει με παρρησία και δημοσίως, δεν επέτρεπε κανενός είδους αισιοδοξία ότι κάτι θα μπορούσε να προκύψει. Επιπλέον, όπως έχει ανακοινώσει πριν από καιρό η διοίκηση του Δικεφάλου, εκείνη συζητά απευθείας και μόνον με το Μέγαρο Μαξίμου.

Έτσι, η πρόσκληση την οποία απηύθυνε προχθές το βράδυ προς την πλευρά του ΠΑΟΚ ο κ. Αυγενάκης, στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου εκθεσιακού χώρου του Ολυμπιακού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη, για να συμμετάσχει σε χθεσινή σύσκεψη με τη διοίκηση του Καυτανζογλείου, έπεσε στο κενό. Ο υφυπουργός είχε δηλώσει πως «εμείς είμαστε απολύτως διαθέσιμοι. Μαζί με την πρόεδρο, κ. Καλυψώ Γούλα και με τη διοίκηση (του Καυτανζογλείου) θα έχουμε αύριο το πρωί μια συνάντηση. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή. Η διάθεση υπάρχει και η εντολή του πρωθυπουργού να βοηθήσουμε να βρεθεί λύση είναι ξεκάθαρη».

Στη σύσκεψη που έγινε με την Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου, φυσικά δεν παρέστη κανείς εκ μέρους του ΠΑΟΚ. Η απουσία είχε άλλωστε προεξοφληθεί με πολύ κατηγορηματικό τρόπο από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ Μάκη Γκαγκάτση. Μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ ο κ. Γκαγκάτσης είχε πει, μεταξύ άλλων, ότι «όσο είναι υφυπουργος ο Αυγενάκης δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, είναι εχθρός του ΠΑΟΚ ο συγκεκριμένος. Έχω εκφραστεί γι' αυτό, δεν έχει αλλάξει ούτε στο ελάχιστο. Όσο είναι σε αυτή την θέση, δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεννόησης».

Ως προς το ζήτημα του Καυτανζογλείου ο κ. Γκαγκάτσης τόνισε προς τους μετόχους ότι «το θέμα είναι σε αναμονή, δεν υπάρχει συμφωνία. Έχουμε βγάλει τις ανακοινώσεις μας, δεν έχει νόημα να λέμε τα ίδια. Σαφώς και όλοι προτιμούμε να πάμε στο Καυτανζόγλειο, αλλά με τις μεθοδεύσεις που γίνονται από την Διοίκηση του γηπέδου και από τον Αυγενάκη δεν μπορεί να υπάρξει συνεννόηση».

Κατόπιν αυτών, και δεδομένης της απουσίας εκπροσώπου της ΠΑΕ το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε ουσιαστικά εκτός ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή σύσκεψη του υφυπουργού με την Επιτροπή Διοίκησης του Καυτατζογλείου. Όπως δήλωσε στην Voria.gr η πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Καλυψώ Γούλα «δεν έγινε κάποια ιδιαίτερη συζήτηση για το θέμα αυτό. Ετέθη στο πλαίσιο της συνοπτικής ανασκόπησης που κάναμε για τη χρονιά που φεύγει, μιλήσαμε για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζουμε να κάνουμε στο γήπεδο, καθώς και για κάποιες δράσεις που δεν αφορούν μόνον το ποδόσφαιρο».

Σύμφωνα με την κ. Γούλα η συζήτηση με τον ΠΑΟΚ σχετικά με την παραχώρηση του Καυτανζογλείου είχε φτάσει ως ένα σημείο, το περασμένο καλοκαίρι, αλλά στη συνέχεια η πλευρά του Δικεφάλου δεν προχώρησε. «Σε μας δεν έχει πει κανένας 'σταματάμε τις συζητήσεις' ή 'δεν μας ενδιαφέρει πλέον το γήπεδο'. Ξέρουμε ό,τι ξέρετε κι εσείς από ανακοινώσεις. Εμείς είμαστε εδώ για να λύνουμε τα θέματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Σύμφωνα με πληροφορίες η τελευταία συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών είχε γίνει πριν από περίπου έξι μήνες. Είχε συμφωνηθεί ότι απαιτούνται να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο γήπεδο προκειμένου να μπορεί να το χρησιμοποιεί ο ΠΑΟΚ και για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είχε ζητήσει να υπάρξει από την πλευρά του Δικεφάλου οικονομοτεχνική μελέτη γι' αυτές τις παρεμβάσεις κι εκεί έχει μείνει το θέμα.

Η κ. Γούλα διαψεύδει ότι υπήρξε διαφωνία για το ύψος του μισθώματος παραχώρησης του Καυτανζογλείου. «Δεν μπήκαμε ποτέ σ' αυτή τη συζήτηση. Όσο για τη χρήση του γηπέδου από τον ΠΑΟΚ Β', δεν ξέρω γιατί προέκυψε το ζήτημα, εμείς ως διοίκηση, προτείναμε σχέδιο σύμβασης, ίδιο ακριβώς με αυτό που προτείναμε και συνάψαμε και με τον ΗΡΑΚΛΗ. Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μην κάνει χρήση του γηπέδου για την Β' ομάδα». Η κ. Γούλα επισημαίνει, επίσης, ότι «στο μεταξύ έχει περάσει και νομοθετική ρύθμιση με την οποία δίνεται η δυνατότητα συμψηφισμού των χρημάτων που βάζει κάποια ΠΑΕ για εργασίες στο γήπεδο, έναντι της εξόφλησης των μελλοντικών μισθωμάτων για χρήση του γηπέδου».

Σύσκεψη για τον Ηρακλή

Σε μια άλλη σύσκεψη εργασίας η οποία έγινε χθες στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του Ηρακλή. Σε αυτήν συμμετείχαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, οι αντιδήμαρχοι Μάκης Κυριζίδης και Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης, ο βουλευτής Θεόδωρος Καράογλου και ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής Φώτης Θέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες τη σύσκεψη απασχόλησε κυρίως η προοπτική αξιοποίησης του οικοπέδου των Χορτατζήδων, έκτασης 27 στρεμμάτων, μέσα στο οποίο βρίσκονται και τα δύο κλειστά γήπεδα «Ιβανώφειο» και «Κατσάνειο». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η συζήτηση ήταν πολύ προκαταρκτική και ο κ. Αυγενάκης ζήτησε να εκπονηθεί μια μελέτη για τον τρόπο αξιοποίησης του οικοπέδου, επί της οποίας, στη συνέχεια, να γίνει συζήτηση.