Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020
x

ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΑΓΕΤΟΥ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Το θερμόμετρο ήταν στους -5 και το κρύο τσουχτερό στην Καστοριά όμως πέντε νεαροί έπεσαν στα παγωμένα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον σταυρό.

Παρουσία του Μητροπολίτη Καστοριάς Σεραφείμ και υπό συνθήκες παγετού πραγματοποιήθηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στην Καστοριά.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, παρ’ότι το κρύο ήταν τσουχτερό με το θερμόμετρο να είναι στους -5 βαθμούς κελσίου πέντε νεαροί έπεσαν στα παγωμένα νερά της λίμνης για να πιάσουν τον σταυρό.

Στην Κοζάνη ο αγιασμός των υδάτων έγινε στον προβλήτα του οικισμού Νεράιδας στην λίμνη Πολυφύτου. Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος έριξε το σταυρό ενώ πέντε αγόρια και μια κοπέλα έπεσαν στο νερό για τον πιάσουν.

Στην Φλώρινα χρειάστηκε τα συνεργεία του δήμου να σπάσουν τον πάγο πού είχε δημιουργηθεί στον ποταμό Σακουλέβα προκειμένου να τελεστή το μυστήριο. Ο σταυρός έπεσε στα νερά του ποταμού από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Νικηφόρο Μανάδη ενώ δέκα Ρομά από τον συνοικισμό Νεοφώτιστων Φλώρινας βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν το Σταυρό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της νύκτας η Φλώρινα κατέγραψε την χαμηλότερη θερμοκρασία με το θερμόμετρο να αγγίζει τους -21 βαθμούς κελσίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ