Skip to main content

Σε σκηνή των Γιατρών του Κόσμου το νηπιαγωγείο του οικισμού Αγ. Σοφία

Η λύση των προκάτ κατασκευών που είχε πέσει στο τραπέζι σε συζητήσεις με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης φαίνεται πως αργεί.

Η προσωρινή λύση της σκηνής  είναι αυτή που προκρίνεται προκειμένου το νηπιαγωγείο του οικισμού Ρομά «Αγία Σοφία», στην περιοχή των Διαβατών, να μπορέσει να λειτουργήσει.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, «η πιο άμεση λύση είναι να λάβουμε σκηνή από τους Γιατρούς του Κόσμου, ώστε να λειτουργήσει όσο πιο άμεσα γίνεται το νηπιαγωγείο».

Η λύση των προκάτ κατασκευών που είχε πέσει στο τραπέζι σε συζητήσεις του δήμου με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, φαίνεται πως αργεί και τα περίπου 100 νήπια του οικισμού παραμένουν δίχως νηπιαγωγείο και« δίχως κοινωνικοποίηση», όπως εξηγεί ο δήμαρχος Δέλτα.

Η άλλη πρόταση περί διασποράς των νηπίων σε γειτονικά νηπιαγωγεία δεν προκρίθηκε επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος τα νήπια απλά να εγγραφούν από τους γονείς αλλά να μην φοιτήσουν τελικά ποτέ εκεί.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη, το ότι τα νήπια θα μπουν σε σκηνές δεν θα αποτελέσει πρόβλημα σε περίπτωση που διατηρηθούν οι σκηνές και τον χειμώνα, αφού, όπως τόνισε, τέτοιες σκηνές χρησιμοποιούνται ως ιατρεία, διαθέτουν ισχυρή μεταλλική κατασκευή, έχει χωρητικότητα 76 ατόμων και δεν υπάρχει περίπτωση να καταστούν επικίνδυνες για την ασφάλεια των παιδιών.

Παράλληλα, έχουν ήδη γίνει συζητήσεις προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον ως νηπιαγωγείο κτήριο που βρίσκεται στον οικισμό, ωστόσο για να γίνει αυτό πρέπει να συνταχθεί τεχνική μελέτη.

Υπενθυμίζεται ότι το πολύπαθο νηπιαγωγείο της περιοχής ουσιαστικά παραμένει ανενεργό από τον Απρίλιο, όταν το λυόμενο κτήριο όπου στεγαζόταν καταστράφηκε από αγνώστους. Στο παρελθόν είχε γίνει στόχος ρευματοκλοπής από γειτονικά σπίτια, ενώ είχε ξηλωθεί και κλαπεί δύο φορές η μεταλλική περίφραξη.