Skip to main content

Σκληρό lockdown σε Χαλκιδική-Κατερίνη - Παραμένει στο βαθύ κόκκινο η Θεσσαλονίκη

Συνολικά οκτώ περιοχές μπαίνουν από αύριο στο βαθύ κόκκινο, επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου - Ποιες περιοχές παραμένουν.

Σε σκληρό lockdown τίθενται από αύριο, Σάββατο 13 Μαρτίου, μετά από ομόφωνη εισήγηση των λοιμωξιολόγων η Χαλκιδική και ο δήμος Κατερίνης στην Πιερία.

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, λόγω της αυξητικής τάσης του ιικού φορτίου, στο βαθύ κόκκινο εντάσσονται ακόμη η Ευρυτανία, η Λέσβος, οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου, ο δήμος Χανίων και ο δήμος Σκιάθου.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένουν η Αττική, η Θεσσαλονίκη, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα, η Βοιωτία, η Εύβοια, η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Αργολίδα, η Αρκαδία, η Κορινθία, η Άρτα, η Θεσπρωτία, το Ηράκλειο, η Σάμος και η Λευκάδα, καθώς και ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου και ο δήμος Σκύρου.

Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου στις 6.00 το πρωί.

Στις περιοχές αυτές θα ισχύσουν τα εξής:

- Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

- Κλειστά κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και εμπορικά καταστήματα. Ανοιχτά παραμένουν τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα που πωλούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

-Τηλεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες

- Αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημόσυνων. Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων. Με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων

- Αναστολή της λειτουργίας και χρήσης οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων.