Skip to main content

Σε σκληρό lockdown από σήμερα ο δήμος Αμφίπολης και ο δήμος Καστοριάς

Συνολικά επτά νέες περιοχές εντάσσονται από σήμερα και μέχρι τις 29 Μαρτίου στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου - Ποιες περιοχές βγαίνουν.

Επτά νέες περιοχές εντάσσονται στο βαθύ κόκκινο από σήμερα και μέχρι τις 29 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για την Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, τον δήμο Αμφίπολης στις Σέρρες, τον δήμο Καστοριάς, τον δήμο Καρδίτσας και τη δημοτική κοινότητα Γαλατινής της ΠΕ Κοζάνης, που εντάχθηκαν από τις 6 το πρωί του Σαββάτου στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου.

Τα μέτρα στο βαθύ κόκκινο

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής,

Επιτρέπεται η τέλεση θρησκευτικών λειτουργιών αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικούς λειτουργούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων, με εξαίρεση τις κηδείες, όπου επιτρέπεται η παρουσία έως εννέα ατόμων. Παράλληλα, επιτρέπεται η τέλεση γάμων με την παρουσία όμως αυστηρά έως 9 ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του θρησκευτικού ή πολιτικού λειτουργού καθώς και του αναγκαίου βοηθητικού προσωπικού.

Σημειώνεται ότι η Λέρος βρίσκεται ήδη σε ειδικό καθεστώς πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και σε κήρυξη έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας από χθες το πρωί, καθεστώς στο οποίο θα παραμείνει μέχρι τη Δευτέρα 29 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

Τέλος, από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου βαθύ κόκκινο, με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής, βγαίνουν οι εξής περιοχές:

- η Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας

- η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου

- η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας

- η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας

- και ο δήμος Ρόδου